Івано-Франківськ

На Прикарпатті відновлюється природня перлина – водоспад «Дівочі сльози» (ФОТО)

Водоспад "Дівочі сльози", який знаходиться між селами Ісаків та Петрів Івано-Франківської області,  біля річки Дністер, почав відновлюватись.

На Прикарпатті 11 травня 2019 року травертиновий водоспад, вагою приблизно 4,5 тон, основою якого є мох, повністю обвалився і впав у Дністер. І ось відбувається “ренесанс”.

photo 2021 04 28 20 36 27 scaled

photo 2021 04 28 20 36 17 scaled

Січень 2021

IMG 4766

Первісний вигляд водоспаду

IMG 4768

«Так, велика травертинова брила масою приблизно 4,5 тонн, яка нависала над берегом відвалилася. Причин багато і всі – природні. Та природу не варто звинувачувати за її творіння. Не все так погано – джерело, яке наповнювало водоспад, не пересохло. А на скелі розвивається нове покоління моху, яке якраз формуватиме травертин. І це – унікальна можливість щороку спостерігати, як водоспад Дівочі сльози відновлюються», – написав у Facebook Михайло Ковтун, директор КП «Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича».

В первісному вигляді водоспад ми більше не побачимо. Але ось вже 2 роки бачимо, як водоспад відновлюється. Цікаво, яким він буде через десятки років, та чи набуде свого попереднього вигляду. Побачимо.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено