Івано-Франківськ

Старий-новий Косів на знимках Андрія Близнюка (ФОТО)

За дефіциту інформативних подій у святкові дні, косівчани переглядають фотографії, які відкривають багато нового.

Старий-новий Косів на знимках Андрія Близнюка: вулицями міста – так називається пізнавальний фотодопис, що з’явився у мережі Місто Косів. Адміністратор групи поширив посилання.

Світлини вдало систематизовані у форматі “було – стало” та супроводжуються цікавим краєзнавчим текстом.

 

У дописі зазначають:

“Оскільки заснування містечка було спричинене багатими покладами солі, то само собою розташували його недалеко місця солевидобутку, тобто соляної бані. Зі стратегічних міркувань територію на місто вибрали так, що вона обмежувалася від півночі стрімкою Міською горою, від півдня глибокою тоді річкою Рибницею, від заходу потоком Манастирчиком і від сходу — схилом Горба, який збігає в напрямі Рибниці”.

Що маємо тепер у сприйнятті минувшини:

“Теперішні назви вулиць – і не лише косівських – здебільшого зовсім не пов’язані ні з особливостями місцевості, ні з їх розташуванням, ні з заняттям людей, які на ній мешкають. Не так було в давні часи. Наші предки називали вулиці дуже влучно, так що вже сама назва давала певне уявлення і про розташування, і про характер місцевості, і про її мешканців”, – пише автор.

Літні люди розповідають, що колись у Косові були вулиці: Ринок, Середмістя, Підзамче, Головна, Монастирська, Церковна, Костельна, Шкільна, Шпитальна, Торгова… 

Більше на цю тему читайте тут.

Читайте також:

“Христос Воскрес – Воскресне Україна!”: як святкували Великдень вояки УПА (ФОТО)

На камеру про найближчі плани не розповідаю. Скажу чому, – Юрій Коваль, голова Яблунівської селищної ради на Прикарпатті

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено