• Як Руслан Марцінків – голова Івано-Франківської міської ради в цілому дотримується пердвиборчого слова, з’ясувати не просто. Однак дослідження, яке провів головний український сайт для політиків Слово і Діло свідчить, що серед міських голів обласних центрів мер Франківська, хоч і  набрав серед своїх колег в Україні найбільше голосів на виборах минулої осені, не є першим у виконанні передвиборчих обіцянок, пише ПІК.

    Як мери обласних центрів виконують обіцянки, проаналізувало Слово і діло. Найвідповідальнішим зараз є Олександр Симчишин.

    1. У дотриманні обіцянок першим на сьогодні є мер Хмельницького Олександр Симчишин, за дві каденції він виконав 79% обіцянок. На поточний термін Симчишин пообіцяв зводити щорічно 4-5 спортивних майданчиків, видавати комунальникам квартири, побудувати Палац спорту та відкрити аеропорт в Хмельницькому. Провалив Симчишин 14% обіцянок.

    2-3. На другому місці за рівнем виконання обіцянок – мер Чернігова Владислав Атрошенко та мер Дніпра Борис Філатов. Обидва за дві каденції виконали по 67% зобов’язань, провалили 25% і 24% відповідно.

    4. Сергій Надал на посаді міського голови Тернополя уже втретє, у нього 65% виконаних обіцянок. На цей термін він обіцяв ввести нічні маршрути громадського транспорту, будувати нові дороги, утеплити фасади житлових будинків і бюджетних установ, розвивати систему відеомоніторингу міста. Не виконав Надал 20% обіцянок.

    5. Трохи менше –  64% обіцянок за дві каденції виконав мер Вінниці Сергій Моргунов. У нього зараз у процесі виконання обіцянки розвивати мережу підліткових клубів та культурних центрів, відкрити 6 нових дитячих садків, реконструювати злітну смугу аеропорту, створити 12 тисяч робочих місць.

    6. Олександр Сенкевич, який вдруге очолив Миколаїв, виконав 55% обіцянок, провалив – 24%. Найближчим часом Сенкевич обіцяв побудувати сміттєсортувальну лінію. Крім того, він планує придбати 60 нових тролейбусів.

    7. Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який виконав 51% обіцянок за дві каденції і 31% провалив, зараз у рейтингу дотримання слова займає сьому позицію.

    Щоправда, Слово і Діло не зазначає,  що саме обіцяв Марцінків та не виконав.

    8 -9. По 50% обіцянок виконали мер Запоріжжя Володимир Буряк (за дві каденції) і мер Полтави Олександр Мамай (за три каденції, але частину часу він був відсторонений від посади). Провалили вони 19% і 49% зобов’язань відповідно.

    10. Столичний мер Віталій Кличко за три каденції (одна неповна, були позачергові вибори) реалізував 49% своїх обіцянок, провалив – 34%. У Кличка в цілому майже 500 обіцянок і на цей рік плани масштабні – оновити Маріїнський, Голосіївський парки і парк імені Шевченка, завершити реконструкцію Пейзажній алеї, зробити Поділ і вулицю Контрактову пішохідними, реконструювати Хрещатик.

    Хто займає подальші позиції –  читайте тут.

    Читайте також:

    Зі Світлим Христовим Воскресінням, читачі ПІК. Чому навіть попри війну, маємо право радіти