Івано-Франківськ

Марцінків дав доручення тримати на контролі найбільших боржників Франківська

5 травня на оперативній нараді в Івано-Франківській міській раді заслухали звіт про надходження місцевих податків і зборів за 1 квартал

2222 scaled

Звітував Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження, пише ПІК.

За цей час план недовиконано, адже сплатили 138,7 млн грн місцевих податків, а це понад 52 тисячі платників. Щодо єдиного податку, то за січень-березень поточного року надійшло 92,9 млн грн. Відтак Івано-Франківська має невиконання плану – 92,3% (на 7,8 млн грн менше).

«Розумію, що великі втрати через карантин та пандемію, через скасування боргу через карантинні обмеження і т.п. Та попри те, що зараз важкий час місто має наповнювати свій бюджет. Йдеться не про малий бізнес та й без того підприємців, які постраждали через обмеження, а власне про великий бізнес і юридичних осіб. Адже вони є найбільшими платниками єдиного податку», – розповів мер Руслан Марцінків.

Міський голова дав доручення контролювати та перевіряти хто уникає сплату податків, адже, наголосив, є проблема зі сплатою земельного податку та ПДФО.

«Вкотре звертаюсь і прошу тримати на контролі надходження податкових зборів за землю та нерухомість першочергово для юридичних осіб. Окремо тримати на контролі найбільших боржників. Також дав доручення підготувати та подати чітку аналітику зі сплати податків у порівнянні з іншими аналогічними міськими громадам. І робити висновки!», – резюмував мер.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено