Івано-Франківськ

Сплата податків, реєстрація ФОП та петиції: які нові послуги з’явились у «Дії»

У додатку «Дія» з'явилися нові послуги, зокрема реєстрація фізичної особи-підприємця, сплата податків та зміна місця реєстрації.

У додатку "Дія" стане доступним електронний підпис, – Мінцифри - UATV

Відтепер у «Дії» можна зареєструвати ФОП — без участі держреєстратора. Заявка на відкриття ФОП відразу надходитиме у реєстр фізосіб-підприємців. У міністерстві обіцяють, що заповнення заяви займатиме до 15 хвилин, а її обробка — декілька секунд, пише ПІК з посиланням на Громадське.

Онлайн також можна сплатити податки та подати декларації. Як пояснює міністр Михайло Федоров, у «Дії» можна задекларувати доходи, сплатити єдиний податок і ЄСВ, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди. Також мають надходити сповіщення про граничні дати подання декларацій і сплати податків.

«”Дія” вже знає рахунки, куди сплачувати, і суми обов’язкових зборів до сплати. Під час заповнення декларації ви зможете обирати: підключити інтеграцію з банком, тоді сума буде підтягуватись автоматично, або ж вручну вказати суму доходу», — зазначив Федоров.

Також з’явилася можливість змінити місце реєстрації, але поки послуга доступна не для всіх. Для цього потрібна ID-картка, заповнена заява та онлайн-підтвердження власника житла. Послуга вже доступна для жителів Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу і Маріуполя. Наразі у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо прописки онлайн, після його ухвалення змінити місце реєстрації зможуть українці як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.

Дія. Підпис — електронний підпис у смартфоні. Ним можна користуватися, коли ви отримуєте державні послуги, підписуєте документи або ж онлайн-платежі у банках.

NFC-авторизація — власники ID-картки зможуть авторизуватися у додатку, приклавши картку до смартфона. Обіцяють, що за 30 секунд у додаток підтягнуться всі документи та згенерується електронний підпис.

Також презентували статичний QR-код. За його допомогою можна поділитися документами онлайн, замість того, щоб ксерити копії документів. У додатку буде показуватися, коли, скільки разів і кому поширювали цифрові копії документів.

Відтепер онлайн можна замінити водійське посвідчення. Для тих, у кого є водійське посвідчення, щогодини «Дія» оновлюватиме розділ «Штрафи», там будуть доступні штрафи, виписані патрульними. За 5 днів до закінчення терміну оплати «Дія» нагадає про несплачений штраф.
У «Дії» відтепер можна створювати петиції. Послугу наразі запустили в Полтаві, Івано-Франківську, Луцьку, Сумах, Ужгороді, Хмельницькому, Дніпрі, Тернополі, Черкасах і Херсоні.

Також можна подати заяву для отримання пільгової іпотеки для переселенців. Доступний кредит на житло переселенцям, які постраждали через російську агресію в Криму та на сході України. Кредит — на 20 років під 3% річних. Заяву можна подати на порталі «Дія» за 10 хвилин.

Крім того, з’явилася можливість онлайн-сплати адмінзбору. Для цього потрібно навести камеру в «Дії» на QR-код біля реєстратора. Квитанція буде сформована автоматично. Послуга поки доступна в Одесі, Хмельницькому та Рівному.

Крім того, у «Дії» можна отримати нові будівельні послуги: для класу наслідків СС2/СС3 — електронний дозвіл на виконання будівельних робіт та електронний сертифікат про прийняття в експлуатацію; автоматична реєстрація декларації про початок виконання будівельних робіт для об’єктів класу наслідків СС1; онлайн-видавання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено