Івано-Франківськ

На Тернопільщині медзакладам вручили 13 автомобілів екстерної медичної допомоги

 Їх вартість близько 29 млн. грн. 19 травня транспортні засоби передали підстанціям, які працюють у районах.

На Тернопільщині спеціалізовані автомобілі швидкої допомоги придбали для КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація, пише ПІК.

На Тернопільщині медзакладам вручили 13 автомобілів екстерної медичної допомоги

“Це великий вклад у розвиток медицини нашої області. Адже ми знаємо, що вчасно надана медична допомога – це збережене життя. І тут відлік йде не на години, а на хвилини. Я переконаний, що завдяки  новим автомобілям медичні працівники зможуть ще оперативніше виїжджати на виклики та якісно надавати медичну допомогу всім, хто її потребує. Водночас дякую всім медикам, які сумлінно виконують свою роботу та рятують людські життя”, – зазначив голова ОДА Володимир Труш.

5 спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги на базі CITROEN JUMPER  типу С обладнані апаратом штучної вентиляції легень.

“Ці автомобілі ми передаємо Тернопільській, Бережанській, Кременецькій, Теребовлянській та Чортківській станціям Е(Ш)МД для надання медичної допомоги важкохворим пацієнтам та їх  транспортування на далекі відстані”, – сказав директор Центру екстреної медичної  допомоги та медицини катастроф Михайло Джус.

Він також додав, що 8 інших спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги на базі CITROEN JUMPER  типу В передаються підстанціям № 2, № 3 Тернопільської станції Е(Ш)МД, Зборівській, Шумській, Збаразькій та Борщівській підстанціям, а також пунктам постійного базування бригад Е(Ш)МД міста Хоростків та смт. Березовиця.

До слова,  на базі Центру екстреної медичної  допомоги та медицини катастроф є 127 автомобілів типу В та 9 автомобілів типу С, в тому числі: 60 автомобілів з терміном експлуатації до 5 років; 38 автомобілів з терміном експлуатації від 5 до 10 років; 38 автомобілів з терміном експлуатації понад 10 років. За квітень 2021 року виконано 9917 виїздів бригад “швидкої”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено