Івано-Франківськ

Рекорд України: у Калуші розгорнули найдовший рушник виготовлений за старовинною технікою (ФОТО)

Сьогодні, 20 травня, Всесвітній день вишиванки. 

f1621ee4ed5d1760 scaled

З нагоди Дня вишиванки, у Калуші встановили рекорд України – “Найдовший рушник”. Рушник завдовжки 11 м 79 см та завширшки 2 м 1 см. створили працівники Фахового коледжу культури і мистецтв Калуша.

Про це повідомляє Суспільне Карпати, пише ПІК. 

Майстриня та відповідальна за процес роботи Юлія Олінкевич розповіла, що ідея створити такий рушник є колективною.

“Ми довго радилися, думали створити щось цікаве, креативне, щоб місто прославилося. Порадившись, ми вирішили виготовити такий великий рушник у техніці фелтингу, що в перекладі означає “валяння”, — сказала майстриня.

0939362ddf01ab8a scaled

Вона додає, що виріб виконаний у непритаманній техніці для українського рушника. Його оздобили 22 орнаментами різних українських етнографічних груп. По центру зобразили емблему коледжу, а по боках – герби Калуша та України.

“Переважно у нас вишивають, тчуть, а ми вирішили застосувати досить старовинну техніку, яка зараз набирає популярності серед декоративно-прикладного мистецтва. Орнаменти ми брали несучасні, а за основу взяли орнаменти зі спільноти українців в Америці, де вони зібрали найстаровинніші візерунки України. Але ми їх трохи стилізували, змушені були адаптувати їх до цієї техніки”, — пояснює Юлія Олінкевич.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено