Івано-Франківськ

“Влада суперечить сама собі”. Архітектор про МАФ на Вічевому майдані Івано-Франківська

МАФ на Вічевому майдані в Івано-Франківську порушує порядок встановлення таких конструкцій, який затверджений міськрадою.

"Влада суперечить сама собі". Архітектор про МАФ на Вічевому майдані Івано-Франківська

Щодо його встановлення у соцмережі Facebook розгорнулося активне обговорення. Франківець Григорій Федосенко каже, що на цей МАФ звернув увагу, коли проходив повз, пише ПІК з посиланням на Суспільне Карпати.

Розповідає, що найбільше його насторожила конструкція споруди, яку зварювали: “Вирішив перевірити, чи відповідає ця споруда вимогам літника, чи це може не літник. Бо це виглядає на те, що вона буде тут стояти і взимку, і восени, і навесні, тобто розбирати восени її не будуть. І дійсно, коли перевірили дозвільні документи на цю споруду, виявилося, що у 2020 році міськвиконком дав дозвіл на всесезонний торговий майданчик”.

"Влада суперечить сама собі". Архітектор про МАФ на Вічевому майдані Івано-Франківська

Крім цього, розповідає Григорій Федосенко, даний майданчик розміщено на комунікаціях: “Якщо звернути увагу, тут десь шість люків видно. Відповідно, під цими люками — колодязі з комунікаціями. Так само тут дві решітки з дощовою каналізацією і одна — 50 сантиметрів від цієї споруди розташована. Тобто, куди мала сходити вода під час дощу, поки що невідомо. Багато питань до комунальних служб, які це погоджували”.

Згідно з документом на встановлення торгових майданчиків на Вічевому майдані видано три площі для встановлення таких споруд. Дозвіл на їхнє розміщення дійсний до 2022 року.

ac3d9b3e48d0d5e4

Журналісти намагалися отримати коментар від заступника міського голови Руслана Гайди, який згідно з документом відповідає за виконання рішення щодо встановлення таких майданчиків. Проте у його приймальні Суспільному повідомили, що він перебуває у відпустці, та порадили звернутися до Світлани Криворучко, яка виконує його обов’язки. Проте на телефонні дзвінки у її приймальні не відповідали.

"Влада суперечить сама собі". Архітектор про МАФ на Вічевому майдані Івано-Франківська

За словами архітектора Андрія Назаренка, власник літнього майданчика порушив порядок встановлення, який був прийнятий міською радою.

“Міська рада видала дозвіл, що суперечить положенню, який міська рада й написала, власне. Тому що всесезонні літні майданчики можуть бути облаштовані тільки біля фасадів, і вони не можуть бути більшими, ніж 100 квадратних метрів. Тобто, тут ми бачимо майданчик, який не біля фасаду, який має в 2,5 раза більшу площу. Як на мене, це порушує баланс інтересів між приватним бізнесом і громадою, яка є власником громадського простору”, — пояснює архітектор.

"Влада суперечить сама собі". Архітектор про МАФ на Вічевому майдані Івано-Франківська

Щодо комунікацій, на яких стоїть майданчик, то, каже Андрій Назаренко, в положенні міської ради немає прямої заборони на таке розміщення: “Є пункт, який говорить про те, що в разі робіт на інженерних мережах майданчик демонтується і переноситься тимчасово на інше місце. Тут просто в мене запитання до того, що це сезонний літній майданчик, який є доволі важким. І МАФ – це є форма, яка влаштовується без фундаментів. Ми маємо якусь колізію, коли можна збудувати легкий приватний будинок просто на міській землі”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено