Івано-Франківськ

4-місячному українцю вколять “найдорожчі ліки у світі”. Як вдалось зібрати 60 млн

Одеському активістові Євромайдану Віталію Свічинському та його дружині Марії вдалося зібрати кошти для порятунку свого чотиримісячного сина Дмитра.

4-місячному українцю зроблять ін'єкцію "найдорожчими ліками у світі". Що це за препарат

Кілька місяців тому, хлопчику поставили діагноз спінально-м’язова атрофія – це рідкісна генетична хвороба, лікування якої коштує величезних коштів, пише ПІК з посиланням на BBC News Україна.

Лише одна ін’єкція препарату Zolgensma, який може врятувати хворого, коштує понад 2 мільйони доларів.

Zolgensma в міжнародних ЗМІ його нерідко називають “найдорожчими ліками у світі”.

На всі труднощі накладався час – зібрати необхідну суму потрібно було упродовж трьох місяців, адже після цього введення препарату може бути не таким ефективним.

У березні батьки Діми запустили кампанію зі збору коштів на його порятунок – “Діма, ми встигнемо!” – і напередодні повідомили, що досягли цілі у понад 2 мільйони доларів (близько 60 млн гривень).

Кампанія зі збору грошей стала відомою на всю Україну, її підтримали зірки шоу-бізнесу, спорту та політики.

Віталій Свічинський розповів, що частину коштів пожертвували представники великого бізнесу, але більшу частину грошей вдалося зібрати саме завдяки переказам звичайних громадян на відносно невеликі суми.

“У мене завмирало серце, коли кожну секунду мені на телефон надходили повідомлення про грошові перекази від вас”, – розповів батько хлопчика.

За його словами, днями невідома людина анонімно переказала на їхній рахунок суму, якої бракувало для завершення кампанії, і тепер збір можна завершувати.

Загалом кампанія “Діма, ми встигнемо!” тривала 80 днів, зібрана сума склала 2,05 мільйона доларів.

“Дякуємо вам, що ви подарували нашому сину шанс на повноцінне життя”, – сказала мама хлопця Марія Свічинська, дякуючи всім, хто долучився до збору коштів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено