Івано-Франківськ

У Тисменицькій громаді відзначили День Героїв (ФОТО)

21 травня, напередодні Дня героїв, у Тисменицькій громаді відбулися заходи із вшанування українських вояків - борців за волю України.

IMG 16 GOLOVNA scaled

Пам’ятне віче у місті Тисмениця розпочали із покладання квітів, священнослужителі храмів міста відслужили панахиду.

Про це повідомляє Тисменицька міська рада, пише ПІК.

IMG 01

IMG 12

священники 01

“Присутні на віче хвилиною мовчання вшанували українських захисників та найстаршого учасника Братства ОУН-УПА Тисменицької громади Івана Якимчука, який відійшов у вічність 19 травня”, – йдеться у повідомленні.

Пам’ятати мужність та героїзм українських захисників закликала міський голова Тетяна Градюк.

IMG 07

Подяки та грошові премії з нагоди Дня героїв від Тисменицької міської ради вручили: голові Братства ОУН-УПА Петру Гализі, учаснику бойових дій ОУН-УПА Яремі Підлуському; голові районної Спілки АТО/ООС, учаснику бойових дій Івану Стефаніву, учасникам бойових дій АТО/ООС Михайлу Ковбасюку, Андрію Конопліцькому та Сергій Кужелю; начальнику відділення офіцерів запасу і кадрів особового складу Тисменицького районного центру комплектування та соціальної підтримки Роману Бойку, старшому сержанту, інструктору відділення рекрутингу та комплектування особового складу Тисменицького районного центру комплектування та соціальної підтримки Михайлу Данчуку, а також учасникам бойових дій в Афганістані Михайлу Калинчуку, Володимиру Романчуку та Дмитру Сатуру.

IMG 06

IMG 05

Патріотичні пісні виконали Василь Слободян, Роман Середюк, Надія Абрамчук та Михайло Гардаман. До Дня героїв працівники Тисменицької книгозбірні підготували тематичну книжкову виставку.

Після завершення віче, з ініціативи міського голови Тетяни Градюк у Центрі культури та дозвілля «Відродження» відбулась презентація фільму Михайла Ухмана «Трохи нижче неба».

IMG 23

Це документальна стрічка про історії чотирьох мужніх захисників, які загинули під час боїв за Донецький аеропорт. «За Україну потрібно жити» – саме таким є девіз фільму та заклик його творців до кожного свідомого українця.

IMG 25

Довідково: День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено