Івано-Франківськ

Троє вчених в Ухані захворіли до оголошення про Covid-19

Ця інформація може додати ваги закликам до більш повного дослідженню того, чи міг вірус Covid-19 вислизнути з лабораторії.

c70cdb4 china wuhan institute of virology

Три дослідники з китайського Інституту вірусології Ухань у листопаді 2019 року настільки захворіли, що звернулися по допомогу в лікарню, згідно з раніше не розголошуваним звітом розвідки США.  Китайські вчені працювали в лабораторії, яка займається вивченням коронавірусів та інших патогенів.

Про це повідомляє УП, пише ПІК.

МЗС Китаю у відповідь на запит WSJ заявив, що «США продовжують просувати теорію про витік із лабораторії».

Деталі звіту виходять за рамки фактологічного бюлетеня Держдепартаменту, випущеного в останні дні президентства Дональда Трампа, в якому йшлося, що кілька дослідників у лабораторії, центрі з вивчення коронавірусів та інших патогенів, захворіли восени 2019 року “з симптоми, що відповідають як Covid-19, так і звичайному сезонному захворюванню”.

Розкриття числа дослідників, термінів їх захворювань і їхніх відвідувань лікарень відбувається напередодні засідання керівного органу Всесвітньої організації охорони здоров’я, на якому мають обговорювати наступний етап розслідування походження Covid-19.

МЗС Китаю на запит WSJ заявило, що “США продовжують просувати теорію про витік із лабораторії”. Там додали, що не знають, чи США насправді намагаються відстежити походження інфекції чи “відволікають увагу”.

Нагадаємо: Першим офіційно підтвердженим випадком COVID-19 була людина, котра захворіла в Китаї 2 грудня 2019 року.

31 грудня 2019 року китайська влада повідомила Всесвітню організацію охорони здоров’я про випадки пневмонії, викликаної невідомим збудником. 3 січня 2020 року китайські служби повідомили ВООЗ про 44 випадки пневмонії в місті Ухань провінції Хубей.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено