Івано-Франківськ

Зеленський підписав закон про землю: що у ньому нового

Президент наголосив, що підписаний закон чітко закріплює норму: купувати та продавати землю можуть виключно українці.

be5f134 444

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Земельного кодексу та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Підписання закону відбулося під час виступу на форумі «Україна 30. Земля», повідомляє Укрінформ, пише ПІК.

«Закон № 2194, який докорінно змінює землеустрій нашої держави і який називають земельною Конституцією», – зазначив Зеленський, коментуючи закон перед його підписанням.

Президент зазначив, що цей документ прибирає у «кабінетного чиновника» функцію оформляти право на землю, а також остаточно повертає громадам право розпоряджатися своїми землями.

“Колишні парламенти не змогли не те що провести земельну реформу, а навіть розпочати обговорення законів. Натомість їм вдалося, на мою думку, інше: вони всередині країни фактично утворили офшор площею понад 8 млн га. Це сірий тіньовий ринок, де землю купували, продавали і заробляли мільйони без сплати податків, офіційного працевлашутвання і соціальних гарантій для людей”, – додав президент.

Закон №2194 передбачає передачу земель державної власності за межами населених пунктів (окрім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) до комунальної власності сільських, селищних, міських рад.

“Це закон, який чітко закріплює, що продавати та купувати землю можуть виключно українці, – сказав Зеленський, підписавши закон під час виступу.

До слова, на форумі «Україна 30. Земля», який відкрився сьогодні і працюватиме в Києві три дні, планують обговорити: головні пріоритети та переваги від запуску ринку; як ринок сприятиме очікуванням аграріїв у питаннях зрошення земель, агрострахування та кредитування; як запуск ринку землі може бути вигідним людям, які працюють на землі – фермерам.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено