Івано-Франківськ

Як змінився рейтинг Президента Зеленського і що він віщує (СОЦОПИТУВАННЯ)

Чверть опитаних оцінюють другий рік правління Президента Зеленського на відмінно або добре, 34% – задовільно, 42% – незадовільно або жахливо.

51036107 303

Рейтинг Президента Володимира Зеленського за останні три місяці демонструє позитивну динаміку, свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 16-18 травня 2021 року. Проте чверть населення оцінюють напрям руху країни при ньому як правильний, а дві третини – як неправильний, ще 9% не змогли відповісти, пише ПІК.

Серед політиків, які займали посаду Президента України, найвищий рейтинг довіри зараз є: 

В.Зеленському довіряють – 46%, не довіряють – 51%).

Л.Кучмі довіряють 36%, не довіряють – 58%.

Л.Кравчуку довіряють 36%, не довіряють – 53%.

В.Ющенку довіряють 29%, не довіряють – 66%.

П.Порошенку довіряють – 24%, не довіряють – 75%.

В.Януковичу довіряють 15%, не довіряють – 82%.

У порівнянні балансу довіри/недовіри на другому році президенства ситуація у В.Зеленського помітно відрізняється у кращий бік, аніж у двох його попередників П.Порошенка та В.Януковича.

Якби найближчим часом відбулися вибори Президента:

30,2% проголосували б за В.Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором).

12,8% підтримали б П.Порошенка;

11,9% – Ю.Бойка;

11,1% – Ю.Тимошенко;

7,6% – І.Смешка;

5,1% – Є.Мураєва.

Підтримка інших кандидатів нижче 5%.

  • Якби у другий тур сьогодні вийшли:

В.Зеленський та П.Порошенко, то 68% серед виборців підтримали б чинного Президента, а 32% – проголосували за П.Порошенка.

У випадку виходу до другого туру В.Зеленського та Ю.Тимошенко – 62% на користь чинного Президента, 38% – за лідера партії «Батьківщина».

У випадку виходу до другого туру Ю.Бойка з Главою держави, за В.Зеленського –  69%, лідера партії «Опозиційна платформа – За життя» – 31%.

Загалом, серед усіх президентів незалежної України, як і минулого року, вважають найкращим  Л.Кучму (23%). 18% відповіли, що найкращим Президентом є В.Зеленський, 14% вважають, що найкращим був П.Порошенко, 13% вважають, що найкращим був В.Янкукович, 12% – Л.Кравчук та лише 7% – В.Ющенко. Водночас, 9% відповіли, що жоден з них не був найкращим, ще 5% – не змогли відповісти.

Чверть опитаних оцінюють другий рік правління Президента Зеленського на відмінно або добре, 34% – задовільно, 42% – незадовільно або жахливо. Відносно краще оцінюють другий рік каденції чинного Глави держави мешканці Заходу та Центру, молодь, виборці В.Зеленського.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено