Івано-Франківськ

Степанова звільнили, бо через конфлікти Шмигаль більше не міг з ним працювати, – Зеленський

Президент сказав про це на великій пресконференції до другої річниці інавгурації. 

16e62f3 shmygal stepanov

Президент Володимир Зеленський пояснив, що Максима Степанова відправили у відставку з посади міністра охорони здоров’я, бо конфлікти між ним і прем’єр-міністром Денсом Шмигалем та головним санітарним лікарем Віктором Ляшком загострилися й загрожували дестабілізацією медичної системи, повідомляє ПІК з посиланням на пряму трансляцію пресконференції.

 “Це правда, прем’єр-міністр більше не зміг працювати з міністром охорони здоров’я паном Степановим. Я не втручався в цю ситуацію достатньо довгий час. Чому? Тому що я боявся дестабілізації саме в “ковідний” час змінювати міністра охорони здоров’я. Все ж таки міністр охорони здоров’я несе повну відповідальність, перш за все він несе відповідальність за боротьбу з COVID, вакцинацію населення тощо.  Ускладненн їхніх відносин – і я знаю деталі ускладнення, чому, за що – і я в цій ситуації був повністю на стороні прем’єр-міністра України”, – сказав Президент.

Чому зараз?

“Тому що більше неможливо було працювати в такому режимі. Це дестабілізувало повністю атомосферу в міністерстві, у відносинах між міністром і урядом в цілому. І в принципі складна ситуація між працюючими департаментами в міністерстві і складна ситуація між міністром і головним санітарним лікарем. В цій ситуації ми допустити такої дестабілізації просто не могли”, – підсумував Президент. Про суть і тему кофліктів він не сказав.

Читайте також:

Зеленський сказав, чи при ньому повернеться до влади Юлія Тимошенко

Зеленський торік і сьогодні – це два різних Зеленських: показала пресконференція

.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено