Івано-Франківськ

“Пили самогон”: у Франківську діти напилися до втрати свідомості (ДЕТАЛІ, ВІДЕО)

Двох підлітків відкачали батьки, а трьох довелося госпіталізувати.

Як повідомляла ПІК раніше, непритомних від випитого алкоголю дітей знайшли на території недобудованого дитячого садка в Івано-Франківську.

Їм лише 11 та 12 років. Трьох хлопців шпиталізували, ще двох батьки самотужки відкачували вдома. На відео, яке з’явилося в соцмережі, їхні вчителі впізнали своїх учнів. І поки діти поступово оговтуються, їхні батьки весь сьогоднішній день провели на виховних бесідах – спочатку в школі, потім у поліції.

Про це 24 травня йдеться в сюжеті ТСН.19:30, передає ПІК.

П’яних, як чіп, підлітків помітили діти, які гралися на території недобудованого садочка. Та викликали швидку.

“Поступив виклик по вулиці Миколайчука: лежить дитина, блює, без свідомості. Діти кричали, що є ще один. Побігли десь за будинок і принесли ще одного. Перший 11-річний хлопчик, другий — 12-річний”, — каже директор обласного центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко.

Хлопці були непритомні, кажуть медики, і від них сильно тхнуло алкоголем. Тож обидвох відвезли до лікарні.

“Могла настати аспірація блювотними масами, миттєва смерть і вже б ніхто нічого не допоміг”, — говорить медична директорка обласної дитячої клінічної лікарні Оксана Дащенко.

c372029b3a942e4c

“Двох хлопців за руки за ноги, як двох трупів, понесли в двір на лавочку, визвали швидку, без жодних ознак життя. Це дуже страшно, сама мама. На секунду уявила, що таке може стати з моїм сином”, — розповіла в соцмережі очевидиця.

Невдовзі до лікарні привезли ще й третього підлітка. Зробили це вже його батьки.

Відео з п’яними дітьми почало швидко шириться соцмережами. На ранок його побачили вчителі, які впізнали своїх учнів та схопилися за голову.

“Раніше таких випадків з ними не було. Вони не особливо добре навчаються, але зауважень з такого приводу до них не було”, — каже директор ліцею Михайло Калинюк.

Педагоги швидко провели своє розслідування і з’ясували: 5 друзів — учні різних міських шкіл зібралися на квартирі в одного з них і знайшли там 2-літрову пляшку з алкоголем.

“Діти хотіли покататись на чомусь, пішли до іншої квартири шукати інструменти і побачили, що у серванті стоїть пляшка самогону. Ну, вони взяли і давайте спробуємо на смак, який це має вигляд, що далі буде”, — розповідає заступниця директора ліцею Людмила Грицко.

Більшість з цих дітей ростуть у неповних сім’ях, кажуть вчителі.

“В одній сім’ї бабуся виховує дитину. В другій — тата немає, в третій — хтось на заробітках. Тобто є проблема всередині сім’ї. І звичайно, це впливає на виховання, на психічний стан дитини”, — говорить заступниця директора ліцею.

Спілкуватися з журналістами батьки відмовилися. Тільки пообіцяли, що сини, як одужають, отримають добрячого прочухана. Адже поки діти у лікарні, дорослі увесь день на виховних бесідах — спочатку у школі, потім у поліції. За батьківський недогляд на них склали протоколи і тепер кожному загрожує штраф до 2 тисяч гривень.

 

Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено