Івано-Франківськ

На Прикарпатті незаконно видобували піщано-гравійну суміш у промислових масштабах: чим закінчилось

Щоб замаскувати злочинну діяльность під законну, підозрюваний держкерівник уклав відповідні господарські договори.

img 20200319 wa0013  large scaled

На Прикарпатті припинили незаконне видобування піщано-гравійної суміші у промислових масштабах, повідомляє прокуратура Івано-Франківської області, пише ПІК.

“За даними слідства, керівник підрозділу держпідприємства, що здійснює розробку родовищ будівельних матеріалів, маючи у своєму віданні родовище корисних копалин та відповідний спецдозвіл на користування надрами, вирішив незаконно збагатитися шляхом привласнення піщано-гравійної суміші”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також зазначають, що з метою маскування злочинної діяльності під законну, він уклав відповідні господарські договори.

“У подальшому зловмисник продавав суб’єктам господарювання піщано-гравійну суміш під видом гравію відсіяного, фактично не здійснюючи виготовлення такого виду продукції. Останні ж, маючи безперешкодний доступ до родовища, здійснювали безобліковий видобуток піщано-гравійної суміші, яку реалізовували кінцевим споживачам”, – довели слудчі.

Такими діями підозрювані спричинили збитки державі на суму 246 тис. грн.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, учиненому групою осіб за попередньою змовою, начальнику відокремленого структурного підрозділу одного з державних підприємств та двом фізичним особам-підприємцям (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 191 КК України).

Наразі вирішується питання про відшкодування завданих збитків та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснює Слідче управління Головного управління Національної поліції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Читайте також:

На Прикарпатті прокуратура відновлює права національного природного парку на понад 800 га лісів

Що загрожує судам на Прикарпатті: усі тепер під охороною

Домбровський кар’єр: комісія Верховної Ради збирається на засідання, щоб обговорити побачене у Калуші

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено