Івано-Франківськ

На Прикарпатті затримали старосту та депутатів сільради, які вимагали хабар з директора товариства (ФОТО)

Потерпілий перерахував кошти на рахунки благодійного фонду, очолюваного одним із депутатів.

Bez nazvanyya 8 scaled

На Прикарпатті 200 тис. грн за уникнення перевірки щодо використання землі вимагали староста округу та два депутати сільради. Їх викрили, повідомляє Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури, пише ПІК.

“За даними  слідства,  староста  й  народн і обранці  протягом  квітня-травня  2021 року  вимагали  неправомірну  вигоду  в  сумі  200 тис. грн у директора товариства за невжиття заходів щодо проведення перевірок використання земельних ділянок”, – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної  вигоди  старості  одного  з  округів  громади  та  двом  депутатам  сільсько ї ради  Коломийського  району  області  (ч. 3 ст. 368 КК України).

“Щоб приховати протиправну діяльність, підозрювані вимагали у потерпілого перерахувати неправомірну вигоду на рахунки благодійного фонду, очолюваного одним із депутатів”, – зазначають у прокуратурі.

Після переведення усієї суми коштів на рахунок “благодійника”, зловмисників затримали правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Викриття протиправної діяльності проводилось Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в області.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено