Івано-Франківськ

Калуська ЦРЛ вже належить міській громаді

Калуська ЦРЛ матиме не двох засновників (міську і районну ради, як було досі), а одного — Калуську міську раду.

27 травня на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради завершено процес передачі частки Калуського району у Калуській ЦРЛ міській громаді.

Зокрема, було підтримано проєкт рішення про прийняття прав засновника КНП «Калуська ЦРЛ». За ним, Калуська ЦРЛ матиме не двох засновників (міську і районну ради, як було досі), а одного — Калуську міську раду. Також у комунальну власність Калуської міської територіальної громади безоплатно передається частка майнового комплексу, статутного капіталу, земельної ділянки, які були у власності громад району. Змінилася і назва лікарні — з Калуська ЦРЛ Калуської міської і районної рад на Калуська ЦРЛ Калуської міської ради, інформують “Вікна”.

Калуська міська рада затвердила статут перейменованої лікарні та акт приймання-передачі частки майнового комплексу, земельної ділянки, а також частки в статутному капіталі, усього рухомого та іншого майна, що закріплене за Калуською ЦРЛ і належало Калуській районній раді.

Нагадаємо, наприкінці березня спільним розпорядження виконавчого комітету Калуської міської ради і Калуської районної ради було створено комісію для приймання-передачі до комунальної власності Калуської міської територіальної громади комунального некомерційного підприємства «Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад Івано-Франківської області».

19 лютого Калуська міська рада прийняла в комунальну власність майновий комплекс районної лікарні Калуської районної ради і перейменувала її на Калуську міську лікарню. Причому таке рішення прийняли з другої спроби — на січневій сесії депутати міської ради не підтримали передачу райлікарні та наполягали на тому, що районна рада має передати калуській громаді не лише лікарню, яка потребує бюджетного фінансування, а й свою частку в Калуській ЦРЛ. Причому зробити це одночасно. Також тоді міська рада направила звернення до районної ради з клопотанням в найкоротший термін розглянути питання щодо передачі Калуській громаді частки району в Калуській ЦРЛ.

Таке рішення було прийняте районної радою лише 23 квітня. Голові районної ради Михайлу Лавріву доручили підписати Угоду про взаємодію та партнерство в галузі охорони здоров’я між Калуською районною радою та територіальними громадами Калуського району щодо надання доступних і якісних медичних послуг для мешканців Калуського району у КНП «Калуська ЦРЛ». А також рекомендували Калуській міській раді зберегти в найменуванні закладу назву «Калуська центральна районна лікарня» — міська рада дослухалася до цієї рекомендації.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено