Івано-Франківськ

Дивом врятоване немовля на смітнику: лікарі закликають матір повернутися до дитини (ВІДЕО)

В Івано-Франківську на смітнику випадкові перехожі знайшли новонародженого хлопчика.

1 24 scaled

Завважки у 2,6 кг. Із переохолодженням, критично низькою температурою 34,2 – немовля потрапило до лікарні. Життя хлопчика буквально висіло на волосині – кажуть медики, повідомляє ПІК із посиланням на ТСН.

За цієї температури починаються незворотні процеси в організмі новонародженого. Оскільки новонароджений ще не адаптований до зовнішнього середовища” ,- пояснює дитяча анестезіологиня відділення обласної дитячої лікарні Антоніна Карабінович.

Немовля знайшла на смітнику в одному зі спальних районів Івано-Франківська молода пара. Викидали непотріб – як раптом почули дитячий плач, що лунав із переповненого бака. Налякані, покликали на допомогу чоловіка, що сидів у машині неподалік.

Чорний пакет. Хлопець дістав його. Каже: відкрий, бо в мене руки трясуться. Я відкрив – дитина плаче“, – пригадує події рятівник Богдан Нагорняк.

Молоді люди не розгубилися та викликали швидку й поліцію. Крихітці було якихось години дві з моменту народження – кажуть лікарі.

За словами лікарів, пуповина була з рваними краями, не клемована – тобто не перевязана і дещо кровоточила.

Можливо, це була відірвана пуповина, а можливо і перекушена”, – зазначає анестезіологиня.

Тим часом поліція розпочала пошуки матері. Поки що  – марно.

Можливо, матір, яка залишила дитину, і не проживає у тому будинку неподалік. Але ми опитуємо, чи були вагітні жінки, чи хтось може щось бачив. Але також розраховуємо, що матір і сама з’явиться до поліції“, – сподівається речниця ГУ НП в Івано-Франківській області Христина Максимчак.

Малеча врятувалася дивом – каже Богдан. Бо за лічені хвилини до сміттєвих баків, де лежало хлоп’я, приїхав сміттєвоз. Прибираючи, комунальники навряд чи б звернули увагу на цей пакет.

Тепер лікарі закликають мати подивитись цей сюжет і повернутися.    

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено