Івано-Франківськ

Долинська лікарня перейшла в управління громади

Під питанням залишається стоматологічна поліклініка.

Dolinska TSRL scaled 1

Нагадаємо, 12 квітня комісія дала старт процесу передачі Долинську лікарні на баланс громади.

Сьогодні, 31 травня, під час  засідання 10 чергової сесії Долинської міської ради розглянули питання, які стосувалися діяльності комунального некомерційного підприємства «Долинська багатопрофільна лікарня».

Про це пише ПІК з посиланням на Долинську міську раду. 

Насамперед депутати підтримали рішення «Про прийняття повноважень засновника комунального некомерційного підприємства «Долинська багатопрофільна лікарня Долинської районної ради.

Таким чином, Долинська міська рада увійшла  до складу  його засновників. І нова назва внаслідок перейменування  – КНП «Долинська багатопрофільна лікарня» Долинської міської ради Івано-Франківської області.

Також  після тривалого обговорення та дискусій, зокрема, в частині призначення та звільнення керівника комунального підприємства, було  затверджено статут  та структуру КНП «Долинська багатопрофільна лікарня»  Долинської міської ради Івано-Франківської області з подальшим  рішенням керівнику  забезпечити державну реєстрацію статуту підприємства згідно з вимогами чинного законодавства України з виготовленням відповідної печатки, штампу.

«Тривалий час ми дискутували стосовно прийняття повноважень засновника комунального некомерційного підприємства «Долинська багатопрофільна лікарня» між керівництвом закладу  та Калуською районною радою, до обговорень долучались голова, заступники, фахівці. Зараз у нас вже немає жодних сумнів. Мені вкотре хочеться всім пригадати – насправді це рішення ми би подавали на розгляд депутатів швидше, однак у нас не було всіх потрібних документів, як не було і звернень, які мало подати керівництво і адміністрація лікарні. Тому це рішення ми нарешті приймаємо зараз», – прокоментувала профільна заступниця міськогоголови Алла Шевченко.

Стосовно боргів, які зараз є в медзакладу,  Алла Вікторівна також прояснила ситуацію:

«Звісно, у всіх багато запитань стосовно боргів лікарні. Ми разом із начальником управління правового та кадрового забезпечення, начальницею фінансового управління відділу, спеціалістами юридичного відділу та міським головою радились, як вчинити правильно у даному випадку. Як результат – маємо пропозицію стосовно заявлення – клопотання про залучення в судову справу Калуську районну раду як співдоповідача, оскільки зараз йде підготовче засідання.

Керівник медичного закладу Мирослав Вакалюк напередодні  отримав відповідне доручення, наразі  таке клопотання буде подано до суду.  Погодьтесь, було б правильно, якби ми розглядали різні варіанти погашення суми боргу, в т.ч. за участю попередників, тобто правонаступників – колишньої Долинської районної ради. Ми разом  повинні погашати борги і створювати всі належні медичні умови для населення нашої громади».

Наразі невирішеним залишається питання стоматполіклініки.

У Долинській громаді сподіваються, що Калуська районна рада ще встигне обдумати своє раніше прийняте рішення і до 1 липня поверне приміщення колишньої  стоматполіклініки громаді, яке по праву належить їй і має бути передана громаді разом з іншим майном медзакладу. Якщо рішення на користь громади так і не буде прийняте – Долинська міська рада має намір відстоювати свої законні інтереси у суді.

Під час цього засідання також затверджено фінансовий план медустанови. Наступним проєктом рішення передбачалось прийняти безоплатно у комунальну власність Долинської міської ради об’єкти, будівлі, споруди та приміщення,  а також рухоме майно, яке закріплене за комунальним некомерційним підприємством «Долинська багатопрофільна лікарня» Долинської районної ради Івано–Франківської області відповідно до затвердження актів приймання–передачі об’єктів, будівель, споруд та приміщень, а також рухомого майна – транспортних засобів, яке закріплене за комунальним некомерційним підприємством «Долинська багатопрофільна лікарня» Долинської районної ради Івано–Франківської області.

Дані проєкти рішень депутатським корпусом  також було підтримано.

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено