Івано-Франківськ

Сліпий альпініст з Китаю підкорив Еверест

Китаєць Чжан Хун підкорив найвищу вершину в світі з боку Непалу, ставши першою сліпою людиною в Азії та третьою у

Сліпий альпініст з Китаю підкорив Еверест

Як повідомляє The Straits Times, подвиг 46-річного сліпого альпініста зафіксували 24 травня. Під час походу його супроводжували троє гідів, з якими він 27 травня повернувся в базовий табір, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Незалежно від того, чи є ви інвалідом або нормальним, втратили ви зір або у вас немає ніг або рук, це не має значення, поки у вас сильний розум, ви завжди можете виконати те, на що інші люди скажуть “Ні “, — розповів китайський рекордсмен.

За даними видання, Чжан Хан втратив зір у 21-річному віці через глаукому, а на підкорення Евересту його надихнув сліпий американець Ерік Вейхенмайер, який зміг піднятися на Джомолунгму в 2001 році. Щоб здійснити мрію, китаєць почав тренуватися під керівництвом свого друга-гірського гіда Цян Цзи.

Чжан Хан зізнався, що на початку місії був наляканий, оскільки йому не завжди вдавалося знаходити центр ваги і він кілька разів падав.

“Але я продовжував думати, бо, хоча це було важко, мені довелося зіткнутися з цими труднощами, це один з компонентів лазіння. Є труднощі і небезпеки, і в цьому сенс лазіння”, — зауважив альпініст.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено