Івано-Франківськ

Львівський голова став головою Палати місцевих влад в Україні: що це означає

Кандидатуру Андрія Садового запропонував Офіс Президента Зеленського.

original scaled

Львівський міський голова Андрій Садовий став сьогодні ТОР-фігурою медіапростору. Його обрали головою Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, заснованого Президентом, повідомляє ПІК.

“Питання про обрання голови Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові. Від оргкомітету є пропозиція головою Палати місцевих влад обрати Львівського міського голову Андрія Івановича Садового”, – зазначив перед голосуванням заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, пише LB.ua

Видання також додає, що за результатами голосування Садового обрали головою Палати місцевих влад із випробувальним терміном шість місяців.

Заступниками голови Палати місцевих влад стали міські голови: Житомира – Сергій Сухомлин та Дніпра – Борис Філатов.

Крім того, Тимошенко поінформував, що відсьогодні в ОП запрацював офіс Конгресу.

“Конгрес не просто збирається кожного місяця чи два місяці. Відсьогодні на базі Офісу Президента працює постійний офіс Конгресу, куди може звертатися будь-який очільник будь-якої громади”, – сказав він.

Своєю чергою керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак підкреслив, що Конгрес має стати “потужним інструментом” вирішення ключових проблем в діяльності місцевого самоврядування та об’єднає представників усіх ланок – місцевого самоврядування, органів виконавчої й законодавчої влади.

Джерела LB.ua в керівництві фракції “Слуга народу” повідомили, що Конгрес має на меті об’єднати різні гілки влади, але ця ідея потребує розробки формальних засад – статуту, повноважень, відповідальності. Конгрес є “майданчиком при президенті”, що має об’єднати законодавчу і виконавчу владу та організації місцевого самоврядування.

За словами співбесідників, за рахунок Конгресу “хочуть збалансувати Асоціацію міст (очолюється мером Києва Віталієм Кличком. – Ред.) та великі міста”.

В роботі Конгресу бере участь Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. У короткому коментарі з Хмельницького, де проходить Конгрес, він сказав, що в числі інших тем піднімають й питання щодо фінансування районних рад та “що з ними робити”.

На своїй сторінці у Фейсбук Марцінків написав:

“Взяв участь у першому засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних у Хмельницькому. Разом з Президентом, головами обласних центрів, адміністрацій міських та сільських громад обговорили низку питань, які стосуються органів місцевого самоврядування”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено