Івано-Франківськ

Для виїзду за кордон: масовий продаж тестів на COVID-19 виявили на Львівщині

Вартість сумнівної довідки складала 600 – 800 гривень.

image 1 scaled

На Львівщині за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на шахрайському заволодінні коштами громадян, під приводом проведення дослідження на SARS-Cov2, та видачі відповідних довідок з негативним результатом викрито місцевого підприємця (ч.3 ст.190 КК України), повідомляє пресслужба прокуратури, пише ПІК.

“Встановлено, що підприємство, яке займалося оформленням документів для виїзду за кордон, додатково своїм клієнтам пропонувало за окрему плату отримати довідку про проходження ПЛР-тесту на COVID-19 з негативним результатом. Вартість такої довідки складала 600 – 800 грн. Ці документи використовувались для швидкого та безперешкодного перетину кордону та для уникнення 14-денної самоізоляції після повернення в Україну”, – йдеться у повідомленні.

У ході проведення 6 обшуків у офісних приміщеннях фірм та у автомобілі вилучено: печатки підприємств, комп‘ютерну техніку, носії інформації, чорнові  записи, мобільні телефони, підроблені довідки щодо результатів тестування на COVID-19.

Наразі тривають слідчі дії, призначені експертизи, по завершенні яких буде вирішуватися питання щодо повідомлення про підозру причетним до скоєння цього правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також:

Стало відомо, як Зеленський визначатиме, хто в Україні олігарх

Нардеп від Прикарпаття розповів, що незабаром буде з паперовими паспортами

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено