Івано-Франківськ

На Прикарпатті викрили угруповання, яке займалося незаконною заготівлею деревини

У результаті неправомірних дій незаконно зрубали 308 кв.м деревини, чим завдали збитків державі на суму понад 1 млн грн.

70% незаконної деревини у країни ЄС завозить Україна | Новини Вінниці | ВЛАСНО.info

На Прикарпатті викрили злочинне угруповання, яке займалось заготівлею деревини на території природно-заповідного фонду, пише ПІК з посиланням на прокуратуру області.

“За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури організатору та чотирьом учасникам організованої групи повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а також у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, збуті деревини (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 246 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, виконувач обов’язків директора лісгоспу, маючи намір займатись злочинною діяльністю, створив стійку організовану групу, до якої залучив начальника одного із відділів та трьох лісничих. У подальшому службовці лісгоспу, попри відсутність затверджених Міністерством енергетики та захисту довкілля України лімітів, здійснили заготівлю лісопродукції на території природно-заповідного фонду.

Надаючи вигляду законності такій діяльності, зловмисники виписували та видавали лісорубні квитки. До проведення незаконних рубок залучали підлеглих працівників, не доводячи до відома останніх своїх злочинних намірів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено