Івано-Франківськ

Всі перешкоди позаду: на Прикарпатті завершилися змагання між рятувальниками з трьох областей (ФОТО)

Дистанцію в 1 км на вершину гори ДСНСники долали зі спорядженням вагою 20 кілограмів.

IMG 20210609 130042 scaled

Сьогодні, 9 червня, в селі Поляниця, що на Прикарпатті, провели навчання у форматі змагань рятувальники Івано-Франківщини, Львівщини та Закарпаття, повідомляє ПІК.

Учасників нагородили медалями та грамотами.

FB IMG 1623260016332 scaled

“Перш за все, хочу всіх привітати з перемогою та подоланням такої нелегкої дистанції. Умови, що ми створили для рятувальників, є наближеними до реальних та показують важкодоступність подолання надзвичайних ситуацій в гірських місцевостях. Коли ми розробляли завдання в кабінеті, то розуміли, що буде важко. Але коли люди йдуть до нас на службу, то ніхто їм не каже, що буде легко. Постійно треба тренуватися. І час подолання перешкод не настільки важливий, як  якість подолання. Адже фініш на практиці – це врятоване людське життя”, – зазначив начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

DSC 0205 scaled

Навчання у форматі змагань провели вперше. Змагання, складалися, зокрема, із забігу на вершину гори: дистанція в 1 км. На цій дистанції й були розташовані перешкоди. Долали їх рятувальники з спорядженням вагою 20 кілограмів.

DSC 0171 scaled 1

FB IMG 1623260039779 scaled 1

Ділиться враженнями один із п’яти членів команди, що прийшла першою за часом, Михайло:

“Як на мене, тут нема переможців. Подолання перешкоди – для кожного особливе по-своєму. Найважче – середина, бо крутий підйом і обладнання багато. Потім вже після перешкоди гасіння пожежі – стало легше. Дух наш піднявся. І ми вже дійшли до фінішу зі своїм гаслом “Хто ми є – Леви”. А допоміг нам, перш за все, командний дух. Ми як одна сім’я і саме це нам допомогло”.

Також хлопець додає, що цей досвід знадобиться в роботі, оскільки такі змагання – це відпрацювання техніки дій, необхідних постійно.

DSC 0245 scaled

Володимир Чернецький зауважив, що за статистикою часто виникають надзвичайні ситуації з перешкодами. Є такі випадки, що будинки розташовуються високо в горах і доводиться підніматися пішки і по 300 і по 500 метрів, бо нема доїзду.

Навчання у такому форматі для рятувальників провели вперше.

“Хоч це і перші навчання, сподіваємося, що зробимо їх традиційними, можливо, й інші області долучаться. Будуть такі “Пожежні гуцульські забави”, – додав Володимир Чернецький.

DSC 0247 scaled

Нагадаємо, рятувальники виконували такі завдання:

  • Силові тренажери “Кайзер”: ударами кувалди кожен учасник переміщував «балку», вагою 72 кг, на відстань 1 метр.
  • Влаштування переправи за допомогою дерев’яної колоди: рятувальники ставили все спорядження біля колоди та мали взяти й перенести колоду на відстань 20 м вперед, повернутися за спорядженням та пройти з усім цим по колоді.
  • Подолання завалів у лісі.
  • Гасіння осередку лісової пожежі за допомогою підручних засобів та пожежного обладнання: кожен учасник команди за допомогою вогнегасника ВП-5 гасив лісову пожежу.
  • Транспортування постраждалого до місця надання першої медичної допомоги: рятували манекен вагою 80 кілограм. Рятувальники фіксували шийний відділ хребта, ставили манекен на спеціальну дошку, фіксували і транспортували потерпілого до фінішу.

До слова, кожна команда несла із собою спорядження:

  • пожежний ствол,
  • два рукави діаметром 51 мм, кувалду,
  • вогнегасник ВП-5,
  • бензопилу,
  • цифрову радіостанцію,
  • ноші для постраждалого,
  • медичну сумку.

DSC 0174 scaled

Як уже повідомляла ПІК, сьогодні відбулася польова прес-конференція, на якій підбили підсумки проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попе-редження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Змагання, що відбулися, є одним із заходів цього проєкту.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено