Івано-Франківськ

Чому Путін відклав депортацію українських заробітчан з Росії

У квітні російська влада погрожувала депортувати в середині червня мігрантів, серед яких було 152 тисячі українців.

news 22 06 20 0001  medium

Депортацію заробітчан з Росії її влада анансувала ще у квітні. Тоді заявила, що всі трудові мігранти, які перевищили термін перебування в РФ, зобов’язані будуть покинути країну до 15 червня.

В іншому випадку – депортація з трирічною забороною в’їзду. Однак сьогодні, 15 червня, Путін знову продовжив період перебування іноземців в Росії. На цей раз – до 30 вересня, повідомляє Страна, пише ПІК.

Тепер масової депортації слід очікувати з 1 жовтня. Але є висока ймовірність того, що цього не станеться і восени. Аналітики вважають, що на це є одна ключова причина.

Росія, особливо Москва і Санкт-Петербург, гостро потребують дешевої робочої сили з-за кордону. В кінці вересня починається зимовий сезон – потрібно багато додаткових рук, приблизно як влітку в Польщі – на ягідних плантаціях. В обох містах відкриваються додаткові вакансії – на обслуговування теплових котелень, з розчищення дворів від листя і снігу. Будівництво нових житлових кварталів і міської інфраструктури триває цілий рік.

“Москвичі і петербуржці на таку роботу майже не наймаються. Внутрішні російські мігранти, які мають громадянство, більше націлені на роботу в офісі. Залишаються тільки мігранти, яких депортувати ніяк не можна і після 30 вересня”, – зазначає видання.

Чи всіх українців принижує таке пояснення, сказати важко. Але те, що під час українсько-російської війни так багато наших співвітчизників працюють у ворожій до нас країні, викликає щонайменше подив.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено