Івано-Франківськ

17 червня 2021: свята, події, іменини, прикмети, заборони

17 червня – 168-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 197 днів.

Іменини

Сьогодні День ангела відзначають Іван Северин, Силан, Марія, Митрофан, Зосима, Мефодій, Марфа і Петро. Не забудьте привітати іменинників!

Яке свято 17 червня 2021

Ілюстрація REUTERS

У цей день світ відзначає Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою.

Пам’ятні дати 17 червня, річниці та події

  • 1579 – англійський мореплавець Френсіс Дрейк під час навколосвітнього плавання висадився в районі Сан-Франциско і оголосив цей берег англійським володінням – «Новим Альбіоном».
  • 1876 – Міністерство внутрішніх справ Російської імперії заборонило друкувати навчальні та науково-популярні книжки українською мовою.
  • 1885 – у Нью-Йорк на борту французького пароплава «Isere» прибув дарунок французького народу Сполученим Штатам Америки – статуя Свободи.
  • 1925 – в Женеві був підписаний Протокол про заборону застосування на війні отруйних, задушливих та інших подібних газів і біозасобів – так звана Женевська конвенція.
  • 1939 – у Франції в останній раз відбулася публічна страта на гільйотині – тоді їй піддали серійного вбивцю Ежена Вейдмана.

УНІАН

  • 1950 – чиказький хірург Річард Лоулер за 45 хвилин виконав першу в світі операцію з пересадки нирки людині.
  • 1980 – рок-група «Led Zeppelin» почала тритижневе європейське турне. Як виявилося, це була її прощальна гастроль, оскільки після смерті Джона Бонема у вересні того ж року колектив припинив своє існування.
  • 1982 – у виступі на Генеральній Асамблеї ООН президент США Рональд Рейган назвав СРСР імперією зла, наполягаючи на принциповій аморальності радянського режиму і з цієї причини неможливості вирівнювання СРСР з США.

Яке сьогодні церковне свято

Ілюстрація REUTERS

Православна церква 17 червня вшановує пам’ять святителя Митрофана Константинопольського патріарха. На «Митрофана» заведено удобрювати гноєм землю. Пропускати і відкладати цей процес на інші дні не можна, інакше врожай вийде мізерним. Крім того, ухилятися від такої роботи було небезпечно.

Що сьогодні не можна робити

Не можна ухилятися від роботи – цей день дуже важливий для добробуту сім’ї.

Прикмети на 17 червня

– північний вітер – наближення поганої погоди;

– дощ – буде він йти ще кілька днів;

– посіяна 17 червня гречка повинна дати хороший врожай.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено