Івано-Франківськ

Христина Мохнацька розповідає усю правду про своє сходження на Еверест (ФОТО)

Зараз альпіністка Христина Мохнацька проводить пресконференцію, на якій відповідає на усі запитання щодо її спроби сходження на Еверест.
0 scaled
Як вже повідомлялося, українські альпіністи днями зійшли на найвищу вершину світу – Еверест (8 848 м). Серед них була мешканка Івано-Франківська, альпіністка-рекордсменка Христина Мохнацька, через яку й спалахнув скандал.

1 16 scaled
На своїй сторінці у фейсбуку вона написала, що підкорила Еверест, а інші альпіністи заперечили цей факт. Саме для того, щоб розставити усі крапки над “і” франківчанка й зустрілася з журналістами.

IMG 1365 scaled

Альпіністка говорить, що пресконференція стосується тільки її сходження.

“Я начиталася дуже багато. Я кожен коментар перечитувала. В мене було таке враження, що усі люди, які писали, були поруч. Звичайно я була дуже вражена цим всім. Я ще не спустилася в базовий табір, а про мене вже все розписали”, – сказала альпіністка.

Христина вдячна своїм друзям і спонсорам, які її підтримували і були з нею на зв’язку.

“Пережила я дуже багато. Я собою дуже пишаюся. Пишаюся тим, де я була, на якій висоті. Для мене це дуже важливо”, – розповіла Мохнацька.

IMG 1359 scaled

Під час сходження альпіністка мала двох шерпів.

“Тож я мала спокійно себе почувати. Але коли виявилося, що молодший шерп жодного разу не був на вершині, а другий – тільки шість, то діватися мені не було куди”, – додає жінка.

За її словами, тоді був дуже сильний вітер. Один з шерпів, старший, сказав, що йому погано, в нього болить голова.

“Коли вже бачиш трохи вершини, там є невеликий спуск, де можна знайти собі прихисток. Ми там з шерпом присіли. Але чомусь молодший шерп Дава не відреагував на те, що його колезі погано, і залишив мене, і його. Старший шерп присів, я не розуміла що робити”, – зізналася альпіністка.

IMG 1371 scaled

Христина каже, що в неї спрацював моральний фактор.

“На такій висоті зовсім інші думки. Вони можуть зовсім не збігатися із тим, що могло б бути. Все відбувалося дуже швидко. Я була розгублена. Мене здивувало те, що шерп не мав аптечки, а це вже була висота 8700-8750 м”, – додала альпіністка.

Жінка сказала шерпу, що залишає його, адже має йти до вершини.

«Коли я почала сама йти на Хіларі, це було 8750 м висоти, то побачила тіло. Це мене вибило з колії. Я багато читала, фільмів дивилася. Треба було включати самоконтроль і думати над тим, щоб залишитися живою. Це було найголовніше. Тут вже не стояли питання вершини. Я розуміла, на якій я висоті, і знала, що мені залишилося ще трішки. Я подумала, що той шерп, який залишився, помер. Занадто багато смертей було”, – зізнається Христина.

IMG 1377 scaled

Жінка каже, була дуже впевнена в тому, що їй зарахують вершину. Вона знала, що можна навіть не дійти до вершини 15-20 метрів.

«В тому екстазі і в тій ейфорії я по рації передала, що зійшла на вершину. Для мене це була вершина», – резюмує жінка.

Мохнацька була спокійна, що вершину зарахували і що все вдалося.

«На наступний день я спустилася у базовий табір. Тоді з Катманду повідомили нашому головному, що розвивається скандал, тож вершину вони не можуть зарахувати, адже це все вийшло за межі країни Непалу», – наголосила Мохнацька.

ПІК пропонує вашій запис усією пресконференції:

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено