Івано-Франківськ

У Центрі громадського здоров’я розповіли, як правильно носити маску влітку

Правила використання масок у літню пору такі ж, як і в будь-яку іншу.

У Центрі громадського здоров’я України зазначають, що захисну маску слід змінювати, якщо на неї потрапили біологічні рідини або вона стала вологою. Улітку це відбувається частіше. Це ж стосується і використання респіратора, пише ПІК.

У Центрі громадського здоров'я розповіли, як правильно носити маску влітку

Тому із собою слід завжди мати запасні маски і частіше їх змінювати.

“Одягайте маску навіть і на відкритому повітрі, якщо у вас немає змоги дотримуватися рекомендованої фізичної дистанції 1–1,5 метра від інших”, – радять у ЦГЗ.

Носіть маску в місцях скупчення людей, коли ви:
  •  тісно контактуєте з іншими людьми з-поза вашого домогосподарства, наприклад, зустрілися з друзями й сидите в тісному колі на лавочці чи траві;
  •  перебуваєте на дитячих майданчиках;
  •  стоїте в черзі за кавою тощо.
 А ще варто слідкувати за тим, щоб маска повністю закривала і ніс, і рот. А не висіла на підборідді, під носом або лише на носі, на одному вусі чи на руці.
  •  Не торкайтеся зовнішньої сторони маски під час її носіння;
  •  Знімайте маску за резинки, не торкаючись її передньої частини та шкіри обличчя;
  •  Не використовуйте одноразові маски повторно;
  •  Після зняття, або доторку до використаної маски, слід помити руки з милом або обробити їх спиртовмісним антисептиком.
 “Не забувайте мити руки водою з милом принаймні 20 секунд після того, як ви перебували в громадському місці, чхали чи кашляли. Якщо такої змоги немає, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, що містить щонайменше 70% спирту”, – додають у медичній установі.
 До слова, на всій території України встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки. У таких умовах дотримуватися маскового режиму потрібно:
  •  у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень;
  •  робота закладів громадського харчування, розважальних закладів, кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено