Івано-Франківськ

Старовинну будівлю в центрі Івано-Франківська продали за 5 мільйонів (ФОТО)

Відбувся аукціон з продажу нежитлових приміщень на вулиці Грюнвальдській 8 в м. Івано-Франківську.

1200px thumbnail 1 scaled

Старовинна 110-річана будівля, в якій розташовані приміщення, є нововиявленим об’єктом культурної спадщини.

Частина приміщень площею 69,3 кв.м (приміщення №1-6, 15, 16) перебувають в оренді Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції строком до 31.12.2021 року з місячним розміром орендної плати 2800 грн. без ПДВ.

Частина приміщень площею 120,9 кв.м (приміщення №7-11, 13,14,19 та част. №12 площею 20,8 кв.м) перебувають в оренді регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області строком до 31.05.2021 року з місячним розміром орендної плати 0,10 грн. з ПДВ. 

Замовник торгів – Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради.

До складу об’єкта приватизації згідно з техпаспортом входять приміщення загальною площею 402,4 кв.м, які становлять 86/100 ідеальних часток об’єкта нерухомого майна. Будівля, в якій розташовані приміщення є нововиявленим об’єктом культурної спадщини.

Єдиним учасником торгів було ТОВ «Енергозбереження ІФ» (м.Івано-Франківськ). Підприємство заплатить за об’єкт трохи більше 5 млн. гривень.  За даними ЄДРПОУ, засновником ТОВ «Енергозбереження ІФ» є житель Львова Доскач Олег Богданович.

Додамо, що покупець зобов’язаний забезпечити збереження Об’єкта Приватизації відповідно до вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» та умов охоронного договору.

Довідково:

Будинки-близнюки родини Ляйбліхів

У 1908 році станиславівський магістрат вирішив прокласти нову вулицю, яка б сполучала центр із вокзалом. Для цього довелося викупити землю в родини Ляйбліхів. За ділянку глава сім’ї отримав досить пристойну грошову компенсацію. Найнадійніше було вкласти їх у нерухомість. Оскільки Ляйбліх мав двох синів, він вирішив збудувати кожному будинок, та не будь-де, а на новозаснованій вулиці – Грюнвальдській. А щоб діти не сварилися між собою, мовляв, комусь дістався кращий особняк, мудрий старий наказав зробити хати однаковими. Ну, майже. З того часу будинки відрізняються лишень формою куполів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено