Івано-Франківськ

На Прикарпатті начальник Укртрансбезпеки покриває нелегальних перевізників

Про колишнього депутата Івано-Франківської міської ради Івана Гарасимка вже пишуть національні ЗМІ.

На Прикарпатті т.в.о. заступника начальника Управління Державної служби з безпеки на транспорті Гарасимко Іван Михайлович, організував тіньову схему заробітку, як на пасажирському так і на вантажному напрямках. Про це пише adpost.info

На Прикарпатті начальник Укртрансбезпеки покриває нелегальних перевізників

В 2015-2020 роках, Гарасимко був депутатом Івано-Франківської міської ради, від політичної партії «Самопоміч». Особливою діяльністю на посаді не запам’ятався, проте увійшов до негласного списку «злидарів» Івано-Франківської міської ради. За рік, він в середньому декларував 50 тис. грн заробітку, проте мав заощаджень 61 тис. доларів США.

Походження таких великих заробітків, Гарасимко пояснив тим, що був з дружиною «на заробітках». Проте, навіть якщо так, влаштовувати своє життя та займатися легальним бізнесом, не дивлячись на законну можливість, навіть будучи депутатом місцевої ради, Гарасимко не став.

В 2019 році, Гарасимко невдало балотується на позачергових парламентських виборах до Верховної Ради по мажоритарному округу №83. Проте, це не стало для нього трагедією, адже вже в 2020 році Гарасимко обіймає посаду т.в.о. заступника начальника Управління Державної служби з безпеки на транспорті в Івано-Франківській області, начальника відділу державного контролю та нагляду на вантажному транспорті.

На Прикарпатті начальник Укртрансбезпеки покриває нелегальних перевізників

Так в Івано-Франківській області діє група нелегальних перевізників, під покровительством Гарасимко. У Франківську вони «базуються» в самому центрі на розі вулиць Тринітарської і Шеремети. Вони здійснюють поїздки по всій області, зокрема в Долину, Коломию, Надвірну і Богородчани. Ці нелегали часто конфліктують з ліцензованими перевізниками, проте не бояться ні поліції, ні «Укртрансбезпеки» посилаючись на наявність в них «даху» з боку т.в.о. заступника начальника «Укртрансбезпеки» в Івано-Франківській області Гарасимко Івана Михайловича. Крім, цього вони фактично захопили пішохідну зону в центрі Івано-Франківська, зробивши там «автостанцію» та не є зареєстрованими, тобто не несуть відповідальності, не платять податки і нічого не гарантують. Їх нелегальні «автостанції» є в усіх районних центрах області.

Щодо вантажного транспорту, то ситуація з корупцією є дещо іншою.  «Транзитників» на пунктах вагового контролю банально «розводять», адже ваги налаштовані таким чином, щоб показувати масу вищу за допустиму. І в цьому випадку не допомагає ніяка накладна від водія. Працівники відділу державного контролю та нагляду на вантажному транспорті, що підпорядковані Гарасимко, банально вимагають з водіїв 2000 тис. гривень за безперешкодний проїзд, або погрожують штрафами.

Наразі Гарасимка намагається закріпитися на посаді, вигравши конкурс на посаду начальника Управління Державної служби з безпеки на транспорті в Івано-Франківській області. Це дозволить йому безперешкодно «працювати» декілька наступних років.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено