Івано-Франківськ

Стало відомо про стан випускників, які отруїлися в ресторані на Прикарпатті

У ресторані "Діброва" вилучили недоброякісні харчові продукти, які стали причиною отруєння людей під час святкування випускного вечора.

73350509ceaf103a scaled

На Прикарпатті факт масового отруєння зафіксували кілька днів тому. 11 осіб госпіталізовано через гостру кишкову інфекцію, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій, пише ПІК.

“Станом на 7 ранку 22 червня до інфекційного відділення Богородчанської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція, госпіталізовано 11 осіб, які 17 червня вживали їжу в готельно-ресторанному комплексі “Діброва” однойменного села Івано-Франківського району”, – йдеться в повідомленні.

Стан здоров’я постраждалих оцінюється як середнього ступеня тяжкості. Фахівці проводять необхідний комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів.

Керівник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Госпродпотребслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевскій заявив, що роботу комплексу “Діброва”, де отруїлися випускники, призупинили на 10 днів.

Були вилучені недоброякісні харчові продукти, які стали причиною отруєння людей під час святкування випускного вечора.

“Там святкували 28 осіб. Люди отруїлися неякісними продуктами з дуже простроченим терміном їх реалізації. Поки важко сказати, чим саме, тому, що їли все і все”, – зазначив Фіглевскій.

У Богородчанської ЦБ з діагнозом “отруєння” після випускного зараз знаходяться 11 осіб, з них шестеро – діти. У той же час, є постраждалі середньої тяжкості, які лікуються вдома.

Не виключено, що антисанітарія в закладах громадського харчування українських міст, а також приготування страв з прострочених продуктів пов’язані з тривалим локдауном, який був оголошений в Україні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено