Івано-Франківськ

На Долинщині хочуть встановити два нових пам’ятники

24 червня під головуванням начальниці відділу містобудування та архітектури Долинської міської ради Тетяни Гошовської відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради.

Zbirna komanda deputativ Ivano Frankivskoi oblasti vsome zdobula zoloto na IKH Vseukrainskiy spartakiadi sered deputativ vsikh rivniv 1

Мета засідання ради – системна реалізація державної регіональної політики, збалансованого соціально-економічного розвитку території Долинської громади, узгодження інтересів та ефективної взаємодії влади, бізнесу і громадськості, пише ПІК з посиланням на Долинську міську раду.

“На розгляд порядку денного було внесено 4 питання, з них 2 стосувалися детальних планів територій у м. Долина: для нового будівництва торгово-офісного центру по вул. Б. Хмельницького та для зміни цільового призначення земельної ділянки з «для ведення особистого селянського господарства» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)» по вул. Медична”, – йдеться у повідомленні.

Перше питання активно обговорювались, присутні отримали відповіді на запитання, внесли свої пропозиції та рекомендації. Відтак, було прийнято рішення повторно винести його на розгляд ради опісля докладнішого вивчення та погодження з відповідними службами.

Інше питання щодо детального плану території для зміни цільового призначення земельної ділянки члени архітектурно-містобудівної ради підтримали.

“Два наступних питання, розглянуті архітектурно-містобудівною радою – встановлення пам’ятника Степану Бандері у сквері по вулиці Б.Хмельницького у м. Долина та встановлення пам’ятника борцям за незалежну українську державу по вул. Шевченка в с. Яворів Калуського району – були докладно обговорені”, – додають у повідомленні.

З першого питання доповів депутат міської ради Тарас Сливчук. Наразі обговорення стосувались місця розташування пам’ятника, оскільки, за словами заступника міського голови Андрія Курташа, є чимало звернень від активних громадян, представників політичних сил, тож і варіантів є декілька. Розглянуть і обговорять усі можливі, а відтак працюватимуть над загальною концепцією скульптурної споруди.

Про пам’ятник борцям за Незалежну Українську державу в с. Яворів розповів розробник Василь Заляско. За словами доповідача, це буде сучасний, з можливістю освітлення монумент, висотою більше 4 метрів із нержавіючої сталі. Опісля проведуть конкурс із визначення переможця на виконання робіт.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено