Івано-Франківськ

Нова хвиля COVID-19 може прийти в Україну з Росії

Секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що штам коронавірусу «Дельта», вперше виявлений в Індії, зафіксовано в Україні.

photo 2021 06 25 13 25 27 scaled

За його словами, штам виявили у двох людей: у матері 66 років і дитини – 16 років, які нещодавно повернулися з Росії. Наразі їх шпиталізували до Олександрівської лікарні в Києві, їхній стан – стабільний, повідомив Данілов.

Не виключено, що може бути повністю зупинене сполучення з деякими країнами через штам «Дельта».

Тим часом…

Нова хвиля COVID-19 може прийти в Україну з Росії через східні території, початися раніше осені та через штам коронавірусу “Дельта” бути потужнішою за попередню хвилю, пік якої припав на початок квітня 2021 року, вважає група українських вчених. 

Останні новини щодо поширення штаму “Дельта”, вперше знайденого в Індії, викликають стурбованість вчених.

11 червня в Англії повідомили, що він у 1,6 раза заразніший, ніж штам “Альфа” (вперше знайдений у Великій Британії), у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше – до реанімації. Втім, ефект від вакцин здебільшого зберігається.

Цей штам уже дуже поширився в Росії. Його частка там оцінюється у чверть від усієї захворюваності у РФ.

У Росії спостерігається стрімке зростання захворюваності, сконцентроване у двох найбільших мегаполісах країни – Москві та Санкт-Петербурзі. Число випадків хвороби у Москві за останній тиждень подвоїлось, а на стрімке зростання числа госпіталізацій в обох мегаполісах вказують неофіційні джерела.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено