Івано-Франківськ

У Рогатині відбулася одинадцята сесія міської ради: що вирішили

У ході сесії розглянули 376 питань.

41571dcad91fd94 scaled

У Рогатині відбулася одинадцята сесія міської ради, інформує Рогатинська міська рада, пише ПІК.

У ході сесії також ухвалили зміни до різноманітних програм. Зокрема, у рамках програми підтримки закладів охорони здоров’я передбачено 200 тис.грн на фінансову підтримку у сумі (придбання продуктів харчування та медикаментів) КНП «Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради», 60 тис. грн для проведення оплати лабораторних досліджень при проходженні медичного огляду призовників, допризовників та військовозобов’язаних територіальної громади та ін.

У полі зору депутатів також було питання щодо затвердження Положення про відкритий обласний фестиваль народної творчості «Пісні Опілля», який відбудеться 27 червня.

Фестиваль є культурно-мистецьким заходом і проводиться один раз у два роки, а конкурсна програма буде приурочена ювілейним датам.

“І хоч «Пісні Опілля» свято бережуть основи першого регіонального фестивалю, а саме – відродити і популяризувати автентику нашої етнічної групи. Водночас організатори опільського свята стараються урізноманітнювати його сучасними тенденціями, щоб зацікавити більше молоді. До прикладу, цьогоріч до конкурсу сольного та гуртового співу в автентичній манері вирішили додати номінацію «Місцевий пісенний фольклор у сучасній обробці». Тобто виконавцям дали можливість продемонструвати свої варіації давніх опільських пісень у сучасній манері, що обов’язково зацікавить юне покоління, давши їм поле для креативного творіння”, – йдеться у повідомленні.

Під час сесії депутати ухвалили низку земельних питань, надано згоду й на безоплатне прийняття з державної власності до комунальної власності Рогатинської міської ради майна Центру надання адміністративних послуг Рогатинської районної державної адміністрації та інші важливі питання.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено