Івано-Франківськ

Прикарпатців закликають захистити свої городні культури від білокрилки

Білокрилка схожа на крихітних метеликів, які літають довкола рослини.

Прикарпатців закликають обробити свої городні рослини від небезпечного шкідника – білокрилки. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

На зображенні може бути: текст

Виявити білокрилку нескладно. Навіть при легкому дотику до рослини в повітря здіймаються маленькі (до 2 мм) білі комашки, які відразу ж намагаються повернутися назад.
“Враховуючи високу швидкість розмноження та загрозу подальшого розповсюдження, при виявленні шкідника варто відразу ж подбати про захист рослин. Необхідно систематично проводити боротьбу з бур’янами”, – йдеться у повідомленні.
За масового розмноження білокрилки слід проводити біологічні або хімічні заходи, а саме – обробки препаратами, що внесені до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
Ефективними є композиції інсектицидів з обов’язковим додаванням прилипача. Кількість обробок залежить від чисельності фітофага та ефективності препарату.
“Для попередження розвитку резистентності (стійкості) шкідника потрібно обробки виконувати препаратами з різних хімічних груп. Інтервал між обробками не має перевищувати 10 днів. Для одержання бажаної ефективності препарату потрібно забезпечити максимальне попадання робочого розчину на нижню сторону листка”, – додають у Держпродспоживслужбі.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено