Івано-Франківськ

Лікарня у Верховині під загрозою закриття

Обласна рада звернеться до вищих органів влади щодо забезпечення роботи медзакладу.

У Верховині можуть закрити лікарню, це питання розглянули на засіданні медичної комісії. За словами керівництва для закриття лікарні є багато факторів. За словами керівництва лікарні, до кінця року лікарні не вистачає майже 12 мільйонів гривень, про це йдеться у сюжеті телеканалу 402, передає ПІК.

Схожа ситуація склалася і в інших медзакладах. Все тому, що при нарахуванні фінансування в Національній службі здоров’я зважали на статистику за минулий рік. Втім, на ситуацію торік вплинув ковід. Вторинка не могла працювати на повну. До того ж, не всі медпрацівники розібрались у тонкощах електронного документообігу.

“На фоні ковіду, на фоні десь обмежень у плановій госпіталізації, розвитку приватного сектору, – де пацієнти пішли собі обирати кращі медичні установи, є ряд медичних установ, де не було пацієнтів. А друга пробблема – не всі лікарі електронно відвітувалися перед Національною службою здоров’я. Оскільки статистичні дані на папері вже не беруться до уваги. Це дозволило НСЗУ бачити, що в тій чи іншій установі була така кількість пацієнтів”, – розповів голова постійної комісії облради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Андрій Яворський.

Зрештою комісія погодила проєкт звернення до керівництва держави, щоб для закладів вторинної ланки таки застосовувався гірський коефіцієнт.

Читайте також :

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено