Нові дані про наслідки надає ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», пише ПІК.
На 5 липня встановили 19 осіб, з них 8 дітей до 18 років, жителів с. Саджава та с. Глибоке Богородчанської ТГ, які захворіли в результаті вживання продуктів харчування 17.06.2021 в готельно-ресторанному комплексі «Діброва» в с. Підгір’я, Богородчанської ТГ Івано-Франківського р-ну. З них 12 осіб госпіталізовані до інфекційного відділення КНП “Богородчанської ЦЛ».
“6 осіб перебували на амбулаторному лікуванні, 1 особа перебувала в контакті (та була обстежена як контактна) за місцем проживання з лабораторно підтвердженим хворим, котрий захворів після святкування. Попередній діагноз: «гостра кишкова інфекція» – 12 осіб, «гострий гастроентероколіт невстановленої етіології» – 5 осіб, «гастроентероколіт» – 2 особи. Стан перебігу хвороби середньої важкості”, – йдеться у повідомленні.
Після завершення лікування з Богородчанської ЦЛ виписали – 11 осіб, в стаціонарі залишається – 1 особа.
Заключний діагноз встановлений:
- для 5 осіб – «Сальмонелоз, клініко-епідеміологічно, гастроінтестінальна форма. Гастроентерит середньої важкості»,
- для 6 осіб – «Сальмонелоз, клініко-епідеміологічно»,
- для 7 осіб – «Сальмонельоз, викликаний Salmonella enteritidis, гастроінтестинальна форма, гастроентероколіт середньої важкості».
- для 1 особи – встановлюється.
На об’єкті виникнення спалаху проводяться заходи з епідрозслідування.
Читайте також:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг