Івано-Франківськ

Лікарі назвали види ковбас, які необхідно виключити з раціону українців

Ковбасні вироби мають у своєму складі дуже багато солі та різних добавок, які здатні нашкодити організму.

063 scaled

Є види ковбас, цілком безпечні для вживання, але є й ті, які слід негайно виключити зі свого раціону. Про це повідомляє CommentsUA, пише ПІК.

Медики відзначили, що ліверна і кров’яна ковбаса займають лідерські позиції в списку найбільш небезпечних для здоров’я, тому що вони виробляються з додаванням внутрішніх органів тварин. Це робить м’ясні вироби дуже жирними, а термічна обробка сприяє накопиченню канцерогенів в продукті, які можуть викликати серйозні захворювання нирок, печінки, серця і навіть онкологію.

Також слід обмежити в раціоні сирокопчену ковбасу з червоного м’яса, тому що в її складі дуже багато солі, тваринних жирів, які можуть підвищити рівень “шкідливого” холестерину в крові. Більш того, регулярне вживання цієї ковбаси може привести до раку товстої кишки.

Серед найбільш “здорових” ковбас медики відзначили сиров’ялену з м’яса птиці, тому що в ній мало жирів і при її виробництві додають менше штучних добавок. Умовно безпечною можна також вважати сиров’ялену ковбасу, приготовану з вищих сортів м’яса.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено