Є види ковбас, цілком безпечні для вживання, але є й ті, які слід негайно виключити зі свого раціону. Про це повідомляє CommentsUA, пише ПІК.
Медики відзначили, що ліверна і кров’яна ковбаса займають лідерські позиції в списку найбільш небезпечних для здоров’я, тому що вони виробляються з додаванням внутрішніх органів тварин. Це робить м’ясні вироби дуже жирними, а термічна обробка сприяє накопиченню канцерогенів в продукті, які можуть викликати серйозні захворювання нирок, печінки, серця і навіть онкологію.
Також слід обмежити в раціоні сирокопчену ковбасу з червоного м’яса, тому що в її складі дуже багато солі, тваринних жирів, які можуть підвищити рівень “шкідливого” холестерину в крові. Більш того, регулярне вживання цієї ковбаси може привести до раку товстої кишки.
Серед найбільш “здорових” ковбас медики відзначили сиров’ялену з м’яса птиці, тому що в ній мало жирів і при її виробництві додають менше штучних добавок. Умовно безпечною можна також вважати сиров’ялену ковбасу, приготовану з вищих сортів м’яса.
Читайте також:
- У Коломиї фахівці Держпродспоживслужби навідалися до “М’ясного павільйону” (ФОТО)
- Футболіст збірної України Зінченко оплатив приїзд німецького хірурга у Львів для лікування дітей
- Ваш гороскоп на тиждень 5 – 11 липня
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг