Івано-Франківськ

В Івано-Франківську молодь зустрілася із Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм

Найперше предстоятель ПЦУ привітав усіх присутніх з великим християнським святом – Різдвом Івана Хрестителя.

IMG 20210707 151310 scaled

Сьогодні, 7 липня, о 15.00, в Університеті Короля Данила відбулася Відкрита зустріч з Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм, повідомляє ПІК.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній з 15 грудня 2018 року є Предстоятелем Православної Церкви України та згідно з соціологічними опитуваннями вкотре визнаний найвпливовішим серед релігійних лідерів України.

На відкритій зустрічі зі студентами УКД та мешканцями Івано-Франківська Митрополит Епіфаній поспілкувався з молоддю на актуальні та сучасні теми сьогодення.

«Ми живемо у непростий час. Є багато випробувань, одне з яких – війна. Але наш український народ є духовно сильним і до кінця буде відстоювати Богом дану землю. Другий виклик сучасності – випробування коронавірусом. Кожен має бути відповідальним і мудрим. Хай панує серед вас любов, і тоді світ стане кращим».

Молодь мала й можливість поставити запитання Митрополиту Епіфанію.

Зокрема запитали його про те, що було найважливіше в його студентські роки?

“Я пройшов час від абітурієнта до ректора професора доктора. Вмію спуститися до рівня студента, бо я також на ньому був і добре їх розумію. Навчання – це черпання знань і деколи ти не розумієш що і для чого тобі дається. Навіть та ж велика кількість предметів в університеті, здається не потрібною. Але це не так, це все для нашого вдосконалення. Навчаючись в навчальному закладі треба дослухатися до викладачів, які вже мають життєвий досвід. Брати найкраще і втілювати у своєму житті”, – відповів Епіфаній.

Також було й питання про кількість храмів, чи не забагато їх в Україні.

«Храмів багато, але якщо громада має можливість будувати храм, то хай будує. Краще будувати храми і викладати у школах духовний напрямок, ніж будувати тюрми чи інші виправні заклади. Храм – це духовний колодязь, де можна прийти і духовно насититися», – відповів Епіфаній. 

Також Епіфаній отримав звання почесного доктора УКД.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено