Івано-Франківськ

Збитки на 100 млн грн: на Прикарпатті викрили злочинні схеми посадовців

Державне бюро розслідувань Львова викрило злочинні схеми посадовців на Прикарпатті. Фігуранти незаконно приватизували понад 120 га землі.

Посадовці Держгеокадастру у змові з керівниками приватних проєктних організацій проводили махінації протягом 2019–2021 років. Вони приймали незаконні рішення щодо виділення та приватизації земельних ділянок поруч із населеними пунктами Бистриця, Поляниця, Микуличин, Хом’яківка, Стримба, Зелена та вздовж річки Бистриця Надвірнянська у Івано-Франківську, пише ПІК, посилаючись на Територіальне управління ДБР.

Операції проводили без жодних погоджень із місцевою владою та суміжними користувачами. Під «приватизацію» потрапили навіть землі лісового та природно-заповідного фонду.

Зловмисники виділяли ділянки на підставних осіб, здебільшого із числа учасників АТО, а потім використовували землю на власний розсуд. За попередніми даними, за такою схемою було приватизовано понад 120 га землі, попередньо встановлена сума завданих збитків – понад 100 млн гривень.

Слідчі ДБР провели обшуки у службових приміщеннях Держгеокадастру, проєктних організаціях, а також в помешканнях фігурантів. Вони вилучили чернетки, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, що підтверджують злочинну діяльність.

Далі – заплановано проведення експертиз. Під час досудового розслідування перевіряється причетність працівників правоохоронних органів до прикриття злочинної схеми.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено