Івано-Франківськ

У Лисецькій громаді комплексно покращуватимуть безпеку

На Прикарпатті триває реалізація безпекового проекту, який спільно реалізовують Лисецька територіальна громада та Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття. «Пандемія коронавірусу у

DSC 2927 1 scaled

На Прикарпатті триває реалізація безпекового проекту, який спільно реалізовують Лисецька територіальна громада та Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття.

«Пандемія коронавірусу у всьому світі змусила владу переосмислити багато питань доступності послуг та поняття про безпеку. Адже деякі категорії громадян завдяки карантинним обмеженням не можуть отримувати певні послуги як раніше. Тому доводиться шукати механізми для забезпечення такого доступу та впроваджувати зміни», – зазначає виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

Одним із методів покращення доступу людей похилого віку та людей з інвалідністю Лисецької громади до базових муніципальних послуг є запровадження в Лисецькій територіальній громаді послуги «Мобільний адміністратор». Відтепер люди із цих вразливих груп не будуть змушені відвідувати Центр надання адміністративних послуг для оформлення пільги, субсидії чи для одержання будь-яких послуг державного реєстратора. Натомість мобільний адміністратор відвідає таких людей вдома та проведе виїзний прийом документів.

Ще одним компонентом проєкту є розробка Програми з безпеки. З цією метою у Лисецькій громаді розпочали проведення оцінки спроможності у сфері безпеки та визначення критичних точок потенціалу, що потребують посилення. Зокрема, розпочали серію стратегічних сесій за участю представників різних верств населення, представників влади та екстрених служб, під час якої визначатимуть потреби громади, наявні ресурси. Наприкінці червня відбулися перші дві стратегічних сесії за участі широкого кола громадськості Лисецької громади та представників Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття. 

DSC 2947 1 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  y Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено