Івано-Франківськ

Як на Тлумаччині вчора святкували Петра і Павла або Вільху (ФОТО)

Проводити це свято у селах Тлумацької громади вже стало доброю традицією.

Як на Тлумаччині Вільху святкували… Цього року свято відбулося у селі Гончарівка. Про це повідомляє Центр культури та дозвілля Тлумацької міської ради, пише ПІК.

Як на Тлумаччині вчора святкували Петра і Павла або Вільху (ФОТО)

“Перед початком дійства зустрічали гостей та учасників троїсті музики. Своїми піснями, легендами та гуморесками присутніх вітали аматори народної творчості сіл: Палагичі, Нижнів, Остриня, Королівка, Тарасівка та яскраві, талановиті солісти, серед яких учасник Х-фактору, наш земляк Петро Гарасимів. А дівчата україночки усіх бажаючих пригощали калачем та медом”, – йдеться у повідомленні.

Ведучі свята щиро привітали усіх присутніх, хто носить ім’я Петро та Павло і вручили їм не великі подаруночки.
Працювала святкова фотозона, де кожен бажаючий змін сфотографуватися з українською атрибутикою, залишивши згадку про “Вільху”. Завершився захід святковим масовим гулянням під відкритим небом, за участь веселого, яскравого, молодіжного гурту.
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: на відкритому повітрі та дерево
На зображенні може бути: 5 людей та люди стоять
На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
Довідково – історія свята: з давніх-давен у цих мальовничих місцях над Дністром вільха вважалася оберегом. На вшанування цього дерева свято проводилося в час, коли закінчувався сінокіс і ще не розпочалися жнива. Вільху зрубували і встановлювали на місці гулянь, навколо неї, як у Купальську ніч, дівчата водили танці, розповідали казки і легенди, співали: «Ой ти, вільхо-дерево, дощами обмите, поможи нам, вільхо, жнива обробити…» Опівночі дерево спускали на воду, примовляючи, щоб із ним відійшли злі сили.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено