Івано-Франківськ

У Рогатині відбулася сесія міської ради: що вирішили

13 липня відбулася чергова сесія Рогатинської міської ради.

94498af75c5ba49 scaled

Чергова сесія Рогатинської міської ради, яка відбулась 13 липня, встановила місцеві податки і збори та ставки цих податків, що діятимуть з нового бюджетного року, про це повідомляє Рогатинська міська рада, пише ПІК.

Міські депутати затвердили Положення про порядок передачі в оренду комунального майна Рогатинської МТГ. На сесії йшла мова про те, що цей документ має впорядкувати всі орендні відносини. Зокрема,  це Положення чітко розділяє все комунальне майно на дві групи – те, яке орендується через аукціон і без аукціону, різко обмежує кількість пільговиків на оренду майна, та передбачає страхування орендованого майна.

8b1f82a39ee1596

Соціальні маршрути для мешканців віддалених сіл діятимуть далі. У Програму соціального захисту та соціальних послуг на території Рогатинської МТГ були внесені зміни, якими передбачені кошти на компенсацію витрат за пільговий проїзд.

9e2bfbd3e6b46fd

На галузь культури теж  збільшили фінансування, додавши 180 тис. грн. для організації та проведення різноманітних мистецьких заходів. Змін зазнав і бюджет громади. Одна субвенція з державного бюджету на суму 226 200 грн. спрямована на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет, інша – на суму 327 000грн – для підвищення доступності мережі Інтернет у сільській місцевості.  793 000грн. власних коштів громади підуть на ремонт медичних закладів, адмінбудинків, організацію благоустрою населених пунктів, облаштування дитячих майданчиків.

6b56a4677920f05

Готуючись до чергового Дня міста, який цьогоріч відбудеться 1 серпня, сесією Рогатинської міської ради було вирішено нагородити пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Рогатином»:

  • Володимира Баляса (посмертно) – всесвітньовідомого українського художника, графіка, ілюстратора та скульптора;
  • Романа Коритка – письменника, автора історико-краєзнавчих нарисів про села Рогатинщини, лауреата багатьох літературних премій;
  • Любов Янків-Вітковську – кандидата технічних наук, доцента кафедри вищої геодезії і астономії Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено