Івано-Франківськ

Дністерський каньйон об’єднує громади та має їх збагачувати (ВІДЕО)

На Городенківщині 33 громади з чотирьох областей України на спільному Форумі підписали угоду про міжмуніципальне співробітництво «DNISTER CANYON».

f1 scaled

Вчора, 14 липня, представники 33-ох територіальних громад із Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької та Тернопільської областей провели на Городенківщині, у селі Михальче, спільний Форум громад Дністерського каньйону. У роботі заходу брала участь голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, повідомляє ПІК.

33 громади-учасниці підписали  угоду про міжмуніципальне співробітництво «DNISTER CANYON». В числі підписантів – Городенківська, Олешанська, Тлумацька, Чернелицька, Бурштинська, Галицька, Дубовецька, Букачівська та Єзупільська громади.

Детальніше про роботу Форуму дивіться у ВІДЕО.

 

«Підписання Договору дасть можливість громадам спільно залучати кошти державного бюджету, міжнародної технічної допомоги, брати участь у проектах транскордонного співробітництва та проєктах Європейського Союзу. Це дозволить розвивати економіку, відновлювати інфраструктуру та покращувати рівень життя в Придністерських громадах», – зазначив керівник Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк.

Виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук сказав:

«У спільній резолюції Агенції місцевого розвитку ініціюють розробку спільної Стратегії сталого розвитку спільних територій «Дністровський каньйон Україна» на період 2022 – 2027 роки та плану заходів з її реалізації на період 2022-2024 роки. Це дозволить оперативно координувати ініціативи у всіх громадах».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено