Івано-Франківськ

Нашестя гадюк: мешканців Прикарпаття закликають бути обережними на природі

У зв’язку з настанням теплої погоди майже кожного дня фіксуються випадки укусів змій.

Нашестя гадюк:  їх отрута є дуже небезпечною, проте, укус змії є несмертельним і тільки у надзвичайних випадках може призвести до летального наслідку. Про це повідомляє Калуська райдержадміністрація, пише ПІК.

Нашестя гадюк: мешканців Прикарпаття закликають бути обережними на природі

Це пов’язано з тим, що кількість отрути, яку змія впорскує у жертву взагалі є мізерною, а її виробництво – енергозатратним процесом, тому гадюка завжди економить свою смертоносну зброю. І за найменшої нагоди намагається утекти, або, зачаївшись, перечекати присутність людини.

“Лише у випадку безпосередньої навмисної провокації зі сторони людини, або якщо людина випадково наступила на цю тварину, вона застосовує останній рубіж оборони – смертоносну отруту. Спарюються змії навесні. Народжують в кінці літа. Коли розмножуються, агресивні. Вужі відкладають яйця”, – йдеться у повідомленні.

Якщо Вас вкусила змія, перш за все не варто панікувати. Людський організм здатен перебороти дію отрути змій, що живуть в Україні, – це триватиме кілька днів і супроводжуватиметься гарячкою і пропасницею.

  • Для людей, що чутливі до алергічних подразників необхідно прийняти антигістамінні засоби.
  • Ушкоджену кінцівку слід іммобілізувати, тобто знерухоміти, наклавши шину на найближчі до місця укусу суглоби.
  • Зняти каблучки та браслети, якщо укус припав на руку, оскільки вони будуть діяти як джгути.
  • Постраждалому потрібно пити багато рідини (але не алкоголю), можна гарячий чай, тоді отрута швидше буде виводитися через нирки.
  • На рану варто покласти лід або щось холодне, щоб зменшить больові відчуття. І доправити хворого до лікувального закладу.

Пам’ятайте, що гадюки ніколи не атакують першими. Не намагайтесь взяти їх у руки, пнути ногою чи фотографувати з невеликої відстані, не провокуйте і не панікуйте, а мирно розійдіться з ними.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено