Івано-Франківськ

На Прикарпатті закликають не допустити будівництво ГЕС на річці Свічі

Спорудження станції, вважають захисники природи, завдасть шкоди заповідній екосистемі ріки та людям.

unnamed 10

На Прикарпатті, у смт Вигода, недавно відбулося обговорення плану будівництва ГЕС на території ландшафтного заповідника місцевого значення р. Свічі. Активісти закликають людей знову зібратися та висловити  свою незгоду з цим наміром, повідомляють у мережі Долинські вісті, пише ПІК.

Попередня розмова на цю тему відбулася в присутності мешканців громади, керівництва та депутатів Вигодської селищної ради, фахівців – екологів, рибалок, представників громадських організацій та ТОВ “Екоенергетика”.

“В ході гарячих дискусій, вислухавши рекомендації та оцінки різних сторін, можна зробити висновок, що якість та законність документації на будівництво ГЕС викликає сумнів, відсутність громадських слухань та поспішно підписана в Мінекології ОВД (оцінка впливу на довкілля) також вимагає чітких відповідей”, – зазначає у дописі Анатолій Вертепний.

Він  закликає краян більш відповідально поставитись до обговорення ідеї будівництва станції на заповідній Свічі, бо воно матиме негативний вплив під час паводків (затоплення житла та с/г земель), посухи (пониження рівня та зникнення води в колодязях).

Читайте також:

Денис Шмигаль повідомив, кому з жовтня будуть доплати до пенсій

У Калуші засипають небезпечну воронку з хлоридами (ФОТО)

Кулю в обличчя франківки пустив київський нотаріус: дівчина свідчить (ВІДЕО)

Ваш гороскоп на тиждень 12 – 18 липня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено