Івано-Франківськ

Як у Болехівській громаді відсвяткували 557-річчя села Тисів (ФОТО)

Родзинкою свята став виступ Заслуженого артиста України Ростислава Кушини та акордеоніста-віртуоза Юрія Дякунчака.

1626701186 img 4942 scaled

Мальовниче село Тисів розкинулось поміж високих гір, у вузькій долині, на берегах швидкоплинної гірської річки Сукіль. Сонячного недільного дня, 18 липня Тисів відзначав 557 років з часу першої письмової згадки про село, повідомляють на сайті Болехівської міськради, пише ПІК.

“Святкування в Тисові, як і годиться, розпочалося з молитви за село та святкових літургій у храмах, відтак відбулися спортивні змагання, урочистості та святкова концертна програма”, – йдеться у повідомленні.

1626701176 img 4911 scaled

1626701288 img 5158 scaled

На святкову сцену з хлібом і сіллю односельчани запросили міського голову Івана Яцинина. Вітаючи тисівчан зі святом, він побажав селянам мирного неба, здоров’я та благополуччя.

Привітав односельчан зі святом й староста села Володимир Савчук. Він вручив грамоти виконавчого комітету Болехівської міської ради учасникам АТО та небайдужим тисівчанам до проблем громади, які беруть активну участь у житті села.

“Не оминув увагою староста села і найменшу новонароджену жительку села Поліну Русланівну Потух, і найповажнішу жительку села Анастасію Михайлівну Савчук 1923 року народження та найстаршу подружню пару жителів, яка прожила в мирі і злагоді 66 років подружнього життя, – Левковичів Василя Михайловича та Катерину Петрівну”, – повідомляє  міськрада.

За давньою українською традицією всіх присутніх на святі пригощали смачним, духмяним короваєм, який є символом гостинності, миру, злагоди та родинного тепла.

Святковий концерт для мешканців села та гостей подарували колективи та солісти міста Болехова та сіл Тисова, Бубнища.

1626700587 img 4904 scaled

Родзинкою свята став виступ Заслуженого артиста України Ростислава Кушини та акордеоніста-віртуоза Юрія Дякунчака. Для найменших жителів працювали атракціони. Молодь розважалася на святковій дискотеці під звуки сучасної української музики у виконанні діджея Юрка. Загалом свято пройшло у теплій, дружній і святковій атмосфері.

Більше фото – тут.

Читайте також: 

Понад 200 унікальних ікон прикрашають кафедральний собор в Коломиї (ФОТО)

У селі Олешів, що славне одним з найбільших тризубів на Прикарпатті, співали церковні хори (ФОТО)

Ваш гороскоп на тиждень 19 – 25 липня

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено