Івано-Франківськ

У Молдові викрили українців з фальшивими тестами на Covid-19

Прикордонники дозволили мандрівникам продовжити подорож, але із зобов’язанням відбути двотижневу самоізоляцію.

У Молдові 15 українських пасажирів маршрутного мікроавтобуса пред’явили прикордонній поліції в пункті пропуску Крива-Мамалига фальшиві результати ПЛР-тестів на Covid-19.  Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

У Молдові викрили українців з фальшивими тестами на Covid-19

Після встановлення осіб співробітник прикордонного відомства попросив тих, хто не хоче бути поміщений на самоізоляцію, показати документ, який звільняє їх від цього. Усі пасажири надали тест ПЛР на Covid-19 із негативним результатом. 

“Після огляду за допомогою спеціального обладнання з’ясувалося, що всі тести були сфальсифіковані: на довідках були відсутні елементи захисту, а після сканування QR-коду не відображалися офіційні дані медичної лабораторії, яка нібито їх видала”, – йдеться у повідомленні.

 До слова, з 19 липня у Молдові почали діяти останні зміни щодо правил в’їзду. Всі мандрівники повинні надати або негативний результат тесту, зробленого не раніше 72 годин до подорожі, або погодитись на самоізоляцію. Це правило не поширюється на вакцинованих, якщо від завершення курсу минуло більше 14 днів і людина може підтвердити це відповідним документом. Винятки передбачені і для низки категорій туристів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено