Івано-Франківськ

91-річна пані Катерина побувала на першій прощі бабусь та дідусів Прикарпаття (ФОТО)

Особливістю циєї прощі у Погоні стали молитви на оздоровлення людей літнього віку, опісля всіх присутніх окропили свяченою водою.

DSC0356 scaled 1 scaled

Перша проща дідусів, бабусь і людей похилого віку відбулась в Погоні на Тисмениччині сьогодні, 25 липня. В цей день вперше відзначають Всесвітній день дідусів, бабусь і людей похилого віку, який проголосив Папа Франциск, повідомляє Комісія у справах родини Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ , пише ПІК.

DSC0365 scaled 1 scaled

“Десятки літніх прикарпатців з дітьми, внуками і навіть правнуками приїхали до відпустового місця у Погоні, щоб спільно помолитися, попросити здоров’я та подякувати Богові за все. Варто наголосити, що найстаршою учасницею прощі стала 91-річна пані Катерина, яка дуже активно підтримувала УГКЦ в підпіллі”, – йдеться у повідомленні.

DSC0341 scaled 1 scaled

Розпочалася проща з урочистої Божественної Літургії, яку відслужили ігумен монастиря о. Роман Мельник та о.Юрій Прилепський у супроводі хору парафії Царя Христа в Івано-Франківську.

DSC0278 scaled 1 scaled

Під час проповіді о.Юрій зачитав послання Папи Франциска з яким він звертається «як Єпископ Риму і як літня людина» до дідусів і бабусь та всіх людей похилого віку:

“Читайте щодня Євангеліє, моліться. Наше покликання збереження коріння, передання віри молодим і піклування про найменших. Не залежно від обставин і віку, твоїм завданням є передавати традиції. З кризи у якій опинився світ, ми не вийдемо такими, як були. Ми вийдемо або кращими, або гіршими. Тому, похилі віком, покликані, насамперед, дбати про три колони, що підтримуватимуть це нове майбутнє: мрії, пам’ять і молитву”.

DSC0311 scaled 1 scaled

Особливістю прощі стали молитви на оздоровлення, адже в людей літнього віку часто є різні болячки, хвороби і немочі. Після молитви всіх присутніх окропили свяченою водою. На завершення усі учасники першої прощі зробили спільне фото на пам’ять (фото вгорі).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено